r
Nosalty Logó

Kevert meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gastrotherapy (Miskey Melinda)
Kevert meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.1 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1744 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2447 micro
Összesen 5826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral és az étolajjal habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét, a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (tipp: robotgéppel alacsony fokozaton kezdjük el verni, majd fokozatosan emeljük az erősségét, így csodálatos habot kapunk).
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral (tipp: még ízletesebb lesz a piskótánk, ha egy késhegynyi fahéjat is belekeverünk).
  4. Az 1 és 3. pontban elkészített masszákat összeöntjük, jól elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és rászórjuk a lisztbe megforgatott gyümölcsöt (azért kell lisztbe megforgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben). Nekem még volt a nyárról saját fagyasztott meggyem, úgyhogy azt használtam fel, de barackkal is nagyon finom. Friss vagy konzerv/befőtt gyümölcs is tökéletes hozzá.
  6. 180 °C alsó-felső álláson kb. 45-50 percig sütjük (33*22 cm-es, mély tepsiben sütöttem). Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, óvatosan, lassan vesszük ki a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ízlés szerint felvágjuk, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33*22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15862
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gastrotherapy (Miskey Melinda) 6 recept

Főiskolás koromban egy hasonlóan borongós és hideg márciusi napon történt.... igazándiból egyáltalán nem emlékszem már, hogy milyen körülmények és előzmények között készült el először ez a csodálatosan finom és egyszerű süti, de azóta is folyton visszatapsolja a család, klasszikus kedvenc nálunk. TIPP: Lehet ezt majszolni akár ebéd utáni kávéhoz, az esti filmnézéshez egy finom meleg tea mellé, vagy reggelire, bár addigra egy tepsi nálunk simán elfogy. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...