r
Nosalty Logó

Kétszínű epreske

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kétszínű epreske
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 3630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk), és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
  3. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
  4. A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
  5. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
  6. Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
  7. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
  8. Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
  9. Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38600
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétszínű epreske
Andi80_ 380 recept

Idén sajnos nagyon apró az eper a kertben, pedig idejében ki is ritkítottam a sűrű állományt. Ezekből a mini gyümölcsökből nem tudok olyan sütit készíteni, amin az eper dekorációként is szolgál. A hétvégén ezért ezt az egyszerű süteményt találtam ki. Hamar elkészíthető, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérőedénynek, de azok kedvéért, akik a mérlegelős megoldást szeretik, mellékeltem a lemért súlyokat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...