r
Nosalty Logó

Kétcsokis csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kétcsokis csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2387.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 2305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a barna cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáütjük a tojást, és azzal is tovább krémesítjük.
  3. Beleöntjük a sütőporos lisztet, a kakaót és egy csipet sót, összegyúrjuk. A végén kb. 1/2 dl vízzel higítjuk annyira, hogy ragadós, de sűrű tésztát kapjunk.
  4. Az apróra vágott csokit és a mandulát is a tésztához gyúrjuk, majd bő diónyi gombócokat formálunk, melyeket megforgatunk cukorban, és kicsit kilapiítunk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük, de óvatosan, nem kell túlsütni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12392
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Ajánló

Én 15 helyett 10 dkg csokit, illetve 8 helyett 5 dkg mandulát tettem bele, egyszerűen nem fért több a tésztába, de lehet próbálkozni. Legközelebb tejcsokival tolom majd :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Ismét eljöttek vacsizni Budapesten vendégeskedő oxfordi német volt házigazdáim. Édesanyám a Dédi-féle hagymás marhahús (remélem, egyszer én is meg tudom főzni, aztán jön a recept) után desszertnek édesapám kedvencét, egresszószt csinált (na, majd annak is jön a receptje...). Ahhoz gyártottam az Ízbolygó blogjáról származó csokis kekszeket, nagy sikerrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...