r
Nosalty Logó

Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6463.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    1784 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 5975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzervet egy tálba kiborítjuk, szétnyomkodjuk, a gulyáskrémet, ketchupot - annyit, hogy a massza lágy legyen - és az őrölt borsot hozzáadjuk, jól kikeverjük.
  2. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, s a húsos masszára öntjük, alaposan összekeverjük vele.
  3. Egy jénai tál (tepsi) alját kivajazzuk a vaj felével - nem kell olyan szép egyenletesen szétkenni, s nem kell liszttel beszórni -, melynek mérete, körülbelül 26x36x6.
  4. A húsos tészta felét beleöntjük, elegyengetjük, a tejföl felét elkenjük rajta, jól beszórjuk a füstölt, reszelt sajttal, a vaj másik felét kis darabokban "elpötyögtetjük" egyenletesen a sajtos rétegen.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, ezt is elegyengetjük, a tejföl másik felével bekenjük, végül a reszelt trappista sajttal egyenletesen beszórjuk.
  6. 150 fokon, először alsó sütéssel, körülbelül 30 percig sütjük, az oldalán picit serceg az étel, így a tészta közötti tejföl és füstölt sajt is "dolgozik", majd légkeverésre állítjuk, s szépen megpirítjuk a tetején lévő sajtot - ahogyan a képen látszik.
  7. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd "kockára" vágva tálaljuk. Az adagot illetően, mindig bajban vagyok, 4-6 adagnak felel meg, de ez sok mindentől függ. Ha marad, lefedve hűtőbe tesszük, melegítve ugyanolyan - ha nem finomabb - finom, mint frissiben.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2620
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Lehet az adagokat növelni, mert másnap, de még harmadnap is melegítve nagyon finom - főzéstakarékos tud lenni! Sokan tartózkodnak az ilyen konzerv hústól, de bátran merem ajánlani - bár, akinek van kedvence az ilyen konzervből, természetesen abból készítse-, mert isteni finom, gyors, egyszerű, s nem drága! Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen történt, hogy nem volt nyitva a megszokott hentes boltom, máshonnan pedig nem szeretek húst vásárolni, az egyik löncshús márkát ismertem, szerettem is, s így, ezzel kellett valamit kezdenem.....mindenképp, valami húsos spagettit szerettem volna.....ez sült ki belőle :) ......sok ismerősömnek is megtetszett a "történet"......gyors, nem macerás, nagyon finom.....azóta többször készül nálunk, kis családom örömére, mert egyik kedvenc......! :) Ezt lehet variálni! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...