Képviselőfánk Zita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
A fánkhoz
-
15g víz0 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
15g margarin108 kcal
A krémhez
-
17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
A habhoz
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4 kcal
Összesen
427
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
A fánkhoz
-
150g víz0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g margarin1076 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
A habhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4255
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
A fánkhoz
-
8.2g víz0 kcal
-
18.1g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
27.4g tej15 kcal
-
2.7g margarin20 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
A habhoz
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
427
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 309.2 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3124.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1016 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1020 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 653.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 2960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1430 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
4255
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
1.5 dl víz
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
5 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
1.5 dl habtejszín
A habhoz
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 teáskanál cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A fánkhoz
- A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd amikor a margarin elolvadt, beleszórjuk a lisztet is. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától a massza (kb. 2 perc).
- Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleadva a tojásokat jól összedolgozzuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. ping-pong labda nagyságú halmokat teszünk kanállal vagy habzsákkal.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Tíz percig nagy lángon (210 fok) sütjük, majd további 15 percig közepes lángon (170 fok). A sütőajtót ne nyissuk ki sütés közben, főként az első 15 percben, mert a fánkok összeesnek. Ha kész, még kb. 5-10 percig szárítjuk a fánkokat az elzárt sütőben.
- Krém: szokásos módon a fél liter tejből 2 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, amikor már meleg, beletesszük a nagyek margarint. Ha kész, 3 percenként megkevergetjük, hogy ne "bőrösödjön":
- A habtejszínt felverjük és a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
- Hab: a tejszínhez hozzáadjuk a teáskanálnyi cukrot,az 1 cs vaníliás cukrot és a habfixálót. Kézi mixerrel aránylag kemény habot verünk belőle.
- A kihűlt fánkoknak a tetejét levágjuk. Ráhalmozzuk a pudingos krémet, majd a tejszínhabot, és visszatesszük a "kalapjukat".
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3442
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Rágóta szerettem volna képviselőfánkot sütni, de tartottam tőle. Rátaláltam erre a receptre, elkészítettem, és rájöttem, nem is olyan nagy ördöngösség.:-) Bátran ajánlom kezdőknek is. Nagyon-nagyon finom.:-) Ebből a mennyiségből kb. 15 darab lesz.