r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd amikor a margarin elolvadt, beleszórjuk a lisztet is. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától a massza (kb. 2 perc).
  2. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleadva a tojásokat jól összedolgozzuk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. ping-pong labda nagyságú halmokat teszünk kanállal vagy habzsákkal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Tíz percig nagy lángon (210 fok) sütjük, majd további 15 percig közepes lángon (170 fok). A sütőajtót ne nyissuk ki sütés közben, főként az első 15 percben, mert a fánkok összeesnek. Ha kész, még kb. 5-10 percig szárítjuk a fánkokat az elzárt sütőben.
  5. Krém: szokásos módon a fél liter tejből 2 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, amikor már meleg, beletesszük a nagyek margarint. Ha kész, 3 percenként megkevergetjük, hogy ne "bőrösödjön":
  6. A habtejszínt felverjük és a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
  7. Hab: a tejszínhez hozzáadjuk a teáskanálnyi cukrot,az 1 cs vaníliás cukrot és a habfixálót. Kézi mixerrel aránylag kemény habot verünk belőle.
  8. A kihűlt fánkoknak a tetejét levágjuk. Ráhalmozzuk a pudingos krémet, majd a tejszínhabot, és visszatesszük a "kalapjukat".
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3442
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rágóta szerettem volna képviselőfánkot sütni, de tartottam tőle. Rátaláltam erre a receptre, elkészítettem, és rájöttem, nem is olyan nagy ördöngösség.:-) Bátran ajánlom kezdőknek is. Nagyon-nagyon finom.:-) Ebből a mennyiségből kb. 15 darab lesz.

Hozzávalók

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...