r
Nosalty Logó

Képviselőfánk málnaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Képviselőfánk málnaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1983.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval, és a margarinnal feltesszük főni, ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük.
  2. Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és elkezd csipogni, serceg, ekkor elkészült a tészta. Amikor levesszük a tésztát a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába.
  3. Majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le és lassan szétterül. Csillag csöves habzsákba szedjük és a sütőfóliával bélelt tepsibe, közepes méretű halmokat nyomunk.
  4. 200 C fokon előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt és még 20 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. Szép pirosnak ropogósnak kell lenni a tetejének. Ha kivettük a sütőből, akkor recés késsel levágjuk a tetejét, hogy ne essen össze és ropogósra száradjon.
  5. Amíg sül a tészta, elkészültjük a málnakrémet.

Málnaöntet

  1. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd átpasszírozzuk. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel.
  2. Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni, ha felforrt akkor belecsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre. Ha egyet puffan, kész a málnakrém.

Vaníliás krém

  1. A vaníliakrémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük és már be is sűrűsödik. Az 1 dl felvert tejszínnel lazítjuk a krémet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kihűlt képviselőfánkokat megtöltjük a vaníliakémmel és a krém tetejére tejszínt nyomunk.
  3. Majd rárakjuk a képviselőfánk tetejét. Megszórjuk porcukorral. A tetejére csurgatunk málnaöntetet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 216
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 14.

Receptkategóriák

Képviselőfánk málnaöntettel
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...