Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
46 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
11.8g víz0 kcal
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
19.4g tojás24 kcal
-
11.8g vaj84 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8.8g étcsokoládé48 kcal
-
5.9g mascarpone24 kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 470.9 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 2242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5932 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 3088 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.5 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 626.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1483 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2525 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Hozzávalók
-
2 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
6 db tojás
-
20 dkg vaj
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg mascarpone
Elkészítés
- A vizet, az olajat, a sót és a cukrot egy lábasba adagoljuk, és felforraljuk, ha már forrásban van, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a kapott tészta elválik az edény falától, ha picit megpirul, az nem okoz problémát. Ha készen vagyunk, akkor egy másik, lehetőleg hideg edénybe helyezzük át a tésztát, és langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük a masszába, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Habzsákba töltjük a tésztát, tetszőleges mintájú díszítőcsövet helyezünk a zsák végére, és egyforma méretű halmokat nyomkodunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 25 percig így sütjük, ami nagyon fontos, hogy a sütési időben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor össze fog esni a tészta!!! 25 perc sütés után, csökkentjük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük még 20 percet. 45-50 perc után, úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e, hogy egy kanállal megkocogtatjuk a tésztát, ha kopogó hangja van, akkor elkészült.
- A töltés előtt mindig meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a tészta. A jól sikerült égetett tészta belül levegős, üreges lesz, így könnyen megtölthetjük különböző ízű krémekkel. A fánkok tetejét óvatosan levágjuk, mindegyik fánkba krémet nyomunk, majd felvert tejszínhabbal díszítjük. Ráhelyezzük a töltelék tetejére a tésztakalapokat, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
- A csokoládékrém elkészítése: A tojásokat, a cukrozatlan kakaóport és a kristálycukrot egy fém keverőtálba tesszük, és még így hidegen csomómentesre keverjük. Előveszünk egy olyan lábast, amire jól passzol a keverőtálunk, 3 dl vízzel felöntjük, és melegíteni kezdjük.
- Ha már forró a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat, és kis lángon folyamatosan kevergetjük. Nagyon fontos a folyamatos kevergetés, mert a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a csokoládét beletördeljük, és még 1-2 percig tovább kevergetjük, amíg el nem olvad a csokoládé. Teljesen kihűtjük, majd még hogy minél krémesebb legyen hozzáadjuk a mascarponét is.
- A szobahőmérsékletű vajat felhabosítjuk, és kanalanként belekeverjük a csokis főzött krémbe, majd jó alaposan összedolgozzuk. A kész krémet tetszőleges végű díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük, és már tölthetjük is a fánkokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 73
- 7 napos nézettség: 503
- Össznézettség: 2666
- Feltöltés dátuma: 2024. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az égetett tészta a konyhaművészet egyik legnehezebben elkészíthető tésztája. Nagyban elkülönül az ismert tésztaféléktől, mint például a kevert, a gyúrt, a kelt és az omlós tésztáktól. Nem könnyű elkészíteni még egy haladó, gyakran sütögető háziasszonynak is feladja a leckét, de mi segítünk, minden apró részletben, hogy akár elsőre is sikerüljön meglepni vele a Családot. Ami elsőre a legfontosabb, hogy minden egyes alapanyagot ki kell mérni pontosan, hiszen ennél a tésztánál az egyensúly a leglényegesebb. A hozzávalókból ugyanannyi mennyiségű alapanyagot mérünk ki. Tehát például, ha a liszt 10 dkg, akkor a víznek, a zsiradéknak és a tojásnak is 10 dkg-nak kell lennie. Az ízesítő szerekből, azaz a cukorból és a sóból is ugyanannyit kell hozzáadni. A tojás hozzáadásánál az is nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így amikor a langyos tésztához keverjük, nem lesz túl nagy a hőmérséklet különbség és továbbá nagyon fontos, hogy egyesével adagoljuk hozzá. A zsiradék, amit használunk, az lehet állati eredetű zsír, lehet vaj, margarin és lehet olaj is, lényeg hogy ugyanannyi kerüljön bele mint a többi hozzávalóból. A cukor és a só pedig egyenlő arányban azért kell a tésztába, hogy szép aranybarna színt kapjon a sütés során. Ha ezzel a recepttel készítjük el az első égetett tésztánkat, hatalmas lesz a siker, íme a hozzávalók 20-25 darab képviselőfánkhoz.