r
Nosalty Logó

Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    470.9 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5932 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet, az olajat, a sót és a cukrot egy lábasba adagoljuk, és felforraljuk, ha már forrásban van, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a kapott tészta elválik az edény falától, ha picit megpirul, az nem okoz problémát. Ha készen vagyunk, akkor egy másik, lehetőleg hideg edénybe helyezzük át a tésztát, és langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük a masszába, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Habzsákba töltjük a tésztát, tetszőleges mintájú díszítőcsövet helyezünk a zsák végére, és egyforma méretű halmokat nyomkodunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 25 percig így sütjük, ami nagyon fontos, hogy a sütési időben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor össze fog esni a tészta!!! 25 perc sütés után, csökkentjük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük még 20 percet. 45-50 perc után, úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e, hogy egy kanállal megkocogtatjuk a tésztát, ha kopogó hangja van, akkor elkészült.
  3. A töltés előtt mindig meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a tészta. A jól sikerült égetett tészta belül levegős, üreges lesz, így könnyen megtölthetjük különböző ízű krémekkel. A fánkok tetejét óvatosan levágjuk, mindegyik fánkba krémet nyomunk, majd felvert tejszínhabbal díszítjük. Ráhelyezzük a töltelék tetejére a tésztakalapokat, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  4. A csokoládékrém elkészítése: A tojásokat, a cukrozatlan kakaóport és a kristálycukrot egy fém keverőtálba tesszük, és még így hidegen csomómentesre keverjük. Előveszünk egy olyan lábast, amire jól passzol a keverőtálunk, 3 dl vízzel felöntjük, és melegíteni kezdjük.
  5. Ha már forró a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat, és kis lángon folyamatosan kevergetjük. Nagyon fontos a folyamatos kevergetés, mert a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a csokoládét beletördeljük, és még 1-2 percig tovább kevergetjük, amíg el nem olvad a csokoládé. Teljesen kihűtjük, majd még hogy minél krémesebb legyen hozzáadjuk a mascarponét is.
  6. A szobahőmérsékletű vajat felhabosítjuk, és kanalanként belekeverjük a csokis főzött krémbe, majd jó alaposan összedolgozzuk. A kész krémet tetszőleges végű díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük, és már tölthetjük is a fánkokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk főzött csokoládékrémmel
Hajni pöttyös konyhája 15 recept

Az égetett tészta a konyhaművészet egyik legnehezebben elkészíthető tésztája. Nagyban elkülönül az ismert tésztaféléktől, mint például a kevert, a gyúrt, a kelt és az omlós tésztáktól. Nem könnyű elkészíteni még egy haladó, gyakran sütögető háziasszonynak is feladja a leckét, de mi segítünk, minden apró részletben, hogy akár elsőre is sikerüljön meglepni vele a Családot. Ami elsőre a legfontosabb, hogy minden egyes alapanyagot ki kell mérni pontosan, hiszen ennél a tésztánál az egyensúly a leglényegesebb. A hozzávalókból ugyanannyi mennyiségű alapanyagot mérünk ki. Tehát például, ha a liszt 10 dkg, akkor a víznek, a zsiradéknak és a tojásnak is 10 dkg-nak kell lennie. Az ízesítő szerekből, azaz a cukorból és a sóból is ugyanannyit kell hozzáadni. A tojás hozzáadásánál az is nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így amikor a langyos tésztához keverjük, nem lesz túl nagy a hőmérséklet különbség és továbbá nagyon fontos, hogy egyesével adagoljuk hozzá. A zsiradék, amit használunk, az lehet állati eredetű zsír, lehet vaj, margarin és lehet olaj is, lényeg hogy ugyanannyi kerüljön bele mint a többi hozzávalóból. A cukor és a só pedig egyenlő arányban azért kell a tésztába, hogy szép aranybarna színt kapjon a sütés során. Ha ezzel a recepttel készítjük el az első égetett tésztánkat, hatalmas lesz a siker, íme a hozzávalók 20-25 darab képviselőfánkhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...