r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Csillárka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Képviselőfánk Csillárka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1831 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    959 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukrot! Addig forraljuk, amíg "köpködni" nem kezd. Ezután belekeverjük a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le a tészta, mert sütés után is érződni fog rajta az égett íz!
  2. A tésztát hagyjuk kicsit hűlni. Kellemes meleg legyen, különben a tojások megsülnek benne. A tojásokat egyenként keverjük a tésztához. A legkönnyebb kézimixerrel. A tojások méretétől függ, hogy mennyit vesz fel a tészta. A vége felé keverjünk rá kézzel is, mert úgy fogjuk látni, hogy kellő állagú-e a tésztánk. Enyhén krémes állagúnak kell lennie.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével tojásnyi nagyságú halmokat nyomunk.
  4. Sütés előtt 1 órát pihentetni kell a tésztát.
  5. 220-230 fokra előmelegítjük a sütőt. A tepsit a sütőtérbe tesszük, és pici vizet spriccelünk a sütő aljára. Addig nem nyitogatjuk a sütő ajtatát, amíg színt nem kap a tésztánk. Kb. 15-20 perc.
  6. Ezután résnyire kitámasztjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozni tudjon.
  7. A hőmérsékletet 130-140 fokra csökkentjük, és pár percig szárítjuk a tésztát. Sütés után aranybarna színű, könnyű, üreges tésztát kell kapjunk.
  8. Megfőzzük a sárgakrémet: Először a tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. (Ha van segítség jobb a krémet főzés közben felverni, hogy egyszerre legyen kész a tojáshab és a krém.) A pudingport 3 dl tejjel simára keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukor másik felével felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos masszát. Addig főzzük, még 1-et nem rottyan. Majd a tűzről levéve gyors, határozott mozdulattal beledolgozzuk a tojáshabot.
  9. A fánkok tetejét levágjuk, és a még forró krémet habzsák segítségével a fánkok üreges belsejébe töltjük. Megvárjuk míg a krém kihűl.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük és a sárgakrémre nyomjuk. A fánkok tetejét a tejszínre helyezzük, porcukorral meghintjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 65615
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk Csillárka konyhájából
Csillárka 7 recept

Kissé bonyolult recept, de aki szereti a kihívásokat bátran vágjon bele, mert a végeredmény miatt megéri! Nagyon finom!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...