Képviselőfánk Csillárka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csillárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
21g víz0 kcal
-
21g sertészsír188 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Krémhez
Tetejére
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
618
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
250g víz0 kcal
-
250g sertészsír2255 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
140g vaníliás pudingpor533 kcal
-
330g tojás415 kcal
Tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
7402
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
7.4g víz0 kcal
-
7.4g sertészsír67 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
16.3g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Krémhez
-
29.7g tej17 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
Tetejére
-
8.9g habtejszín26 kcal
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
618
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 438.9 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 3451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6107.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1831 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 2005 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 672.9 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2076 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 959 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 2476 mg
-
Retinol - A vitamin: 2061 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3940 micro
Összesen
7402
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
2.5 dl víz
-
25 dkg sertészsír
-
25 dkg finomliszt
-
10 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
Krémhez
-
1 l tej
-
30 dkg cukor
-
140 g vaníliás pudingpor
-
6 db tojás
Tetejére
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukrot! Addig forraljuk, amíg "köpködni" nem kezd. Ezután belekeverjük a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le a tészta, mert sütés után is érződni fog rajta az égett íz!
- A tésztát hagyjuk kicsit hűlni. Kellemes meleg legyen, különben a tojások megsülnek benne. A tojásokat egyenként keverjük a tésztához. A legkönnyebb kézimixerrel. A tojások méretétől függ, hogy mennyit vesz fel a tészta. A vége felé keverjünk rá kézzel is, mert úgy fogjuk látni, hogy kellő állagú-e a tésztánk. Enyhén krémes állagúnak kell lennie.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével tojásnyi nagyságú halmokat nyomunk.
- Sütés előtt 1 órát pihentetni kell a tésztát.
- 220-230 fokra előmelegítjük a sütőt. A tepsit a sütőtérbe tesszük, és pici vizet spriccelünk a sütő aljára. Addig nem nyitogatjuk a sütő ajtatát, amíg színt nem kap a tésztánk. Kb. 15-20 perc.
- Ezután résnyire kitámasztjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozni tudjon.
- A hőmérsékletet 130-140 fokra csökkentjük, és pár percig szárítjuk a tésztát. Sütés után aranybarna színű, könnyű, üreges tésztát kell kapjunk.
- Megfőzzük a sárgakrémet: Először a tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. (Ha van segítség jobb a krémet főzés közben felverni, hogy egyszerre legyen kész a tojáshab és a krém.) A pudingport 3 dl tejjel simára keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukor másik felével felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos masszát. Addig főzzük, még 1-et nem rottyan. Majd a tűzről levéve gyors, határozott mozdulattal beledolgozzuk a tojáshabot.
- A fánkok tetejét levágjuk, és a még forró krémet habzsák segítségével a fánkok üreges belsejébe töltjük. Megvárjuk míg a krém kihűl.
- A tejszínt kemény habbá verjük és a sárgakrémre nyomjuk. A fánkok tetejét a tejszínre helyezzük, porcukorral meghintjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 65615
- Feltöltés dátuma: 2012. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Csillárka
7 recept
Kissé bonyolult recept, de aki szereti a kihívásokat bátran vágjon bele, mert a végeredmény miatt megéri! Nagyon finom!