r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Csillárka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csillárka
Képviselőfánk Csillárka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

618
Kalória
13.3g
Fehérje
56.1g
Szénhidrátok
36.6g
Zsír
89.3g
Víz
287.6g
Koleszterin
667.5mg
Rost
29.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1831 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1071.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    959 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukrot! Addig forraljuk, amíg "köpködni" nem kezd. Ezután belekeverjük a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le a tészta, mert sütés után is érződni fog rajta az égett íz!
  2. A tésztát hagyjuk kicsit hűlni. Kellemes meleg legyen, különben a tojások megsülnek benne. A tojásokat egyenként keverjük a tésztához. A legkönnyebb kézimixerrel. A tojások méretétől függ, hogy mennyit vesz fel a tészta. A vége felé keverjünk rá kézzel is, mert úgy fogjuk látni, hogy kellő állagú-e a tésztánk. Enyhén krémes állagúnak kell lennie.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével tojásnyi nagyságú halmokat nyomunk.
  4. Sütés előtt 1 órát pihentetni kell a tésztát.
  5. 220-230 fokra előmelegítjük a sütőt. A tepsit a sütőtérbe tesszük, és pici vizet spriccelünk a sütő aljára. Addig nem nyitogatjuk a sütő ajtatát, amíg színt nem kap a tésztánk. Kb. 15-20 perc.
  6. Ezután résnyire kitámasztjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozni tudjon.
  7. A hőmérsékletet 130-140 fokra csökkentjük, és pár percig szárítjuk a tésztát. Sütés után aranybarna színű, könnyű, üreges tésztát kell kapjunk.
  8. Megfőzzük a sárgakrémet: Először a tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. (Ha van segítség jobb a krémet főzés közben felverni, hogy egyszerre legyen kész a tojáshab és a krém.) A pudingport 3 dl tejjel simára keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukor másik felével felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos masszát. Addig főzzük, még 1-et nem rottyan. Majd a tűzről levéve gyors, határozott mozdulattal beledolgozzuk a tojáshabot.
  9. A fánkok tetejét levágjuk, és a még forró krémet habzsák segítségével a fánkok üreges belsejébe töltjük. Megvárjuk míg a krém kihűl.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük és a sárgakrémre nyomjuk. A fánkok tetejét a tejszínre helyezzük, porcukorral meghintjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Kissé bonyolult recept, de aki szereti a kihívásokat bátran vágjon bele, mert a végeredmény miatt megéri! Nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!