r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy Tommm készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Képviselőfánk ahogy Tommm készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1292
Kalória
30.8g
Fehérje
102.3g
Szénhidrátok
82.5g
Zsír
201.2g
Víz
643.1g
Koleszterin
2g
Rost
44.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    330 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2975 micro
Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukorral a sóval és a zsírral felforraljuk a vizet. Amikor forr, akkor beleöntjük a lisztet, és fakanállal reszteljük. Ezután a tojásokat egyenként elkeverve sima tésztát kapunk.
  2. Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapíros lemezre nyomjuk /kb. 3-szorosára nőnek/, de kellő távolságra. Picit a kezünkkel lespricceljük, és mehet a sütőbe 25 percre 230 fokra.
  3. A krémhez a 2/3 tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A maradék tejjel a lisztet és a tojássárgáját sima péppé keverjük. Habverővel elkeverve a tejhez adagoljuk, és sűrűre főzzük.
  4. Az előre felvert tojásfehérjehabot tűz fölött belekeverjük. Melegen töltjük a fánkokat, hiszen a krém hidegen megköt. A tejszínhabot kihűlés után nyomjuk rá!
  5. Díszíthetjük porcukorral, de akár karamellbe és steppelt mandulába is márthatjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A suliban tanultam a receptet, hisz Pék-Cukrász a szakmám.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!