r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy Tommm készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk ahogy Tommm készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    330 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2975 micro
Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukorral a sóval és a zsírral felforraljuk a vizet. Amikor forr, akkor beleöntjük a lisztet, és fakanállal reszteljük. Ezután a tojásokat egyenként elkeverve sima tésztát kapunk.
  2. Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapíros lemezre nyomjuk /kb. 3-szorosára nőnek/, de kellő távolságra. Picit a kezünkkel lespricceljük, és mehet a sütőbe 25 percre 230 fokra.
  3. A krémhez a 2/3 tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A maradék tejjel a lisztet és a tojássárgáját sima péppé keverjük. Habverővel elkeverve a tejhez adagoljuk, és sűrűre főzzük.
  4. Az előre felvert tojásfehérjehabot tűz fölött belekeverjük. Melegen töltjük a fánkokat, hiszen a krém hidegen megköt. A tejszínhabot kihűlés után nyomjuk rá!
  5. Díszíthetjük porcukorral, de akár karamellbe és steppelt mandulába is márthatjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11092
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A suliban tanultam a receptet, hisz Pék-Cukrász a szakmám.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...