r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 7. - tejszínhabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Képviselőfánk 7. - tejszínhabos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 657 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 657 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 2627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, az olajat, a csipet sót és a vaníliás cukrot felfőzzük. Hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. El kell válnia az edény falától.
  2. Levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkavarjuk.
  3. Habzsákba szedjük. Kenetlen tepsibe tetszőleges méretű csókokat nyomunk.
  4. Forró sütőben sütjük. Addig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, míg meg nem pirult, mert akkor összeesik. Ekkor alacsonyabb hőfokon még néhány percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, óvatosan kiszedjük a tepsiből.
  6. Ha kihűlt, éles késsel kettévágjuk, de nem vágjuk teljesen át.
  7. A tejszínt ízlés szerinti cukorral keményre verjük, megtöltjük vele a fánkokat.
  8. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, s becsorgatjuk a fánkok tetejét.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5311
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Ajánló

Tölthető más töltelékkel is, eredetileg a krémesnél használatos tojásos krémmel van töltve. De a tejszínhab gyorsabb megoldás:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kipróbáltam más képviselőfánk receptet is, de nekem ez vált be. Én mindig két adagot sütök belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...