r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Képviselőfánk 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 1786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    3521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5679.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    934 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    2362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 7142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagyobb edényben felforraljuk a vizet, és hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  2. Ha elolvadt, egyszerre öntjük hozzá a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (elválik az edény falától).
  3. A tűzről levéve egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyik tojással jól keverjük el.
  4. Egy alaposan zsírozott, lisztezett tepsibe diónál nagyobb adagokat nyomunk csillagcsöves habzsákból.
  5. A tésztát 1 órát pihentetni kell.
  6. Jól felmelegedett, kb. 220 fokos sütőbe betesszük. Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját legalább 25 percig!
  7. 20 perc sütés után egy kicsit vissza lehet venni a hőfokot. kb. 190 fokra.
  8. 40-50 percig kell sülnie, de ez a sütőktől is függ. Lehet, hogy hamarabb is megsül (ha nem sül elég ropogósra, akkor a tészta összeesik.)
  9. Sütés után a tészta alját levágjuk, a belsejéből azt a hártyaszerű tésztát kiszedjük.
  10. Az üreget a sárgakrémmel megtöltjük.
  11. A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 12 dkg lisztet, és a 20 dkg cukrot habosra kavarjuk, felengedjük a 7 dl tejjel, felfőzzük, folyamatosan kavargatjuk, míg el nem válik az edénytől.
  12. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
  13. Először a sárga krémmel, majd rá a felvert tejszínhabbal lehet töltögetni.
  14. Végül rárakjuk a képviselőfánk "kalapját" is.
  15. Porcukorral megszórjuk, bár én semmit nem szoktam rátenni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 45095
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Karácsonykor sütöttem ezt is, sok minden más mellett, de már 24.-én elfogyott : ) Szilveszterkor csak ezt sütöttem, jó sokat.  Ebből azért maradt három napig is. Nekem  őszintén bizony ez a süti csak sokadjára sikerült, de megérte. Ez a fiúk egyik kedvence. Ha van ablak a sütő ajtaján, akkor azt ajánlom, ne is nyitogassuk :)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...