r
Nosalty Logó

Kenyér november elsejére

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Kenyér november elsejére
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kenyérhez

A mázhoz

A tetejére

218
Kalória
4.8g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
4.6g
Zsír
20.2g
Víz
39g
Koleszterin
1g
Rost
13.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 2611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kenyérhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 2611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Egy kis lábasban a tejet melegítsük fel a vajjal, míg felolvad, vegyük le a tűzről, és öntsük hozzáa meleg vizet.
  2. 2. A liszt 1/3-át keverjük el az élesztővel, sóval, ánizs maggal meg a cukorral, öntsük hozzáa tejes vajat. Miután összekevertük, adjuk hozzáa felvert tojásokat meg a narancs héját, alaposan dolgozzuk el.
  3. A maradék lisztet 4 részletben belekeverjük, minden adag után alaposan eldolgozva. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá2-3 ek lisztet, de ne legyen kemény a tészta. Nekem olyan lágy volt, hogy nem lehetett kézzel dagasztani sajnos.:( Szóval most az egyszer gépesítettem.
  4. Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk a szebbik oldalával lefele, majd megfordítjuk, lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Egy darab tésztát lecsípünk, a maradékot kerekre formázzuk, belerakjuk egy pités tálba, ami sütőpapírral ki van bélelve. A lecsípett darabból 4 hosszúkás rudat sodrunk, meg egy kerek gombócot, kidíszítjük a kenyeret vele. Lazán lefóliázva, langyos helyen ismét duplájára kelesztjük.
  6. Forrósütőbe rakva, jópirosra sütjük.
  7. Amíg a kenyér sül, elkészítjük a mázat. Egy kis lábasban összekeverjük a cukrot, a narancslevet meg a héját, közepes lángon felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Amikor a kenyér megsült, és pár percet hűlt, lekenjük a mázzal. Végül rászórjuk a kristálycukrot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x5

Sokáig törtem a fejem, mi legyen a neve ennek a kenyérnek, hogy ne tűnjön morbidnak, de gúnyolódásnak sem. A november elseje elég tapintatosnak tűnt. Ez egy mexikói recept, ott is tartják ezt az ünnepet, kicsit másképp, mint mi. Összejönnek, hogy megemlékezzenek, és ezt a kalácsot fogyasztják, forró feketekávéval. Közben történeteket mesélnek azokról, akik már nincsenek közöttük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!