Kelt pite Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
67g tej37 kcal
-
4 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A tetejére
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
Összesen
3262
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
34.1g finomliszt124 kcal
-
34.1g tej19 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
A tetejére
Összesen
279
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.9 g
Zsír
-
Összesen 138.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2569.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.3 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 149.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
3262
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
279
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
2 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
4 dkg cukor
-
1 csipet só
A tetejére
-
10 dkg dió
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
- A lágy vajat kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral.
- A lisztbe csipetnyi sót keverünk, majd hozzáöntjük az élesztőt, a vajas keveréket, és annyi langyos tejet, hogy lágy, galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. Fakanállal vagy géppel jól kidolgozzuk.
- Végül finoman beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
- Egy mélyebb tepsit alaposan kikenünk, és belesimítjuk a tésztát. 3/4 órát kelesztjük.
- Közben a sütőt előmelegítjük.
- A diót durvára vágjuk, összekeverjük a cukorral.
- A tészta tetejét tejjel megkenjük, és egyenletesen rászórjuk a cukros diót.
- Lassú tűznél megsütjük.
- A tepsiben hagyva langyosra hűtjük, és már lehet is szeletelni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 52915
- Feltöltés dátuma: 2012. május 10.
Ajánló
Ha a cukros dió alá, a tészta tetejére kerül egy kis magozott szilva vagy sárgabarack, úgy is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Nagyon régi recept, az első kelt tészták közt volt, amiket haj-hajdanán megsütöttem. Frissen a legfinomabb. De még annál is finomabb, ha egy kis vaníliasodóval leöntve tálaljuk. Én ebédre szoktam készíteni, valami tartalmasabb leves mellé.