r
Nosalty Logó

Kelt pite Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelt pite Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2569.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 3262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 279 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A lágy vajat kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral.
  3. A lisztbe csipetnyi sót keverünk, majd hozzáöntjük az élesztőt, a vajas keveréket, és annyi langyos tejet, hogy lágy, galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. Fakanállal vagy géppel jól kidolgozzuk.
  4. Végül finoman beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  5. Egy mélyebb tepsit alaposan kikenünk, és belesimítjuk a tésztát. 3/4 órát kelesztjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük.
  7. A diót durvára vágjuk, összekeverjük a cukorral.
  8. A tészta tetejét tejjel megkenjük, és egyenletesen rászórjuk a cukros diót.
  9. Lassú tűznél megsütjük.
  10. A tepsiben hagyva langyosra hűtjük, és már lehet is szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 52915
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Ajánló

Ha a cukros dió alá, a tészta tetejére kerül egy kis magozott szilva vagy sárgabarack, úgy is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi recept, az első kelt tészták közt volt, amiket haj-hajdanán megsütöttem. Frissen a legfinomabb. De még annál is finomabb, ha egy kis vaníliasodóval leöntve tálaljuk. Én ebédre szoktam készíteni, valami tartalmasabb leves mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...