r
Nosalty Logó

Kelt muffin rózsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Kelt muffin rózsa
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

594
Kalória
12.1g
Fehérje
96.9g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
27.8g
Víz
95.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk egy teáskanál cukrot, felfuttatjuk.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sóval, a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, üssük bele a tojásokat, öntsük hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, a közben felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Gyúrjunk egy lágy, de nem ragadós tésztát. Tegyük a kész tésztát letakarva meleg helyre és 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
  3. A muffin formába tegyünk kapszlikat, vagy csak kenjük ki olvasztott vajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítva osszuk 12 egyenlő részre. Minden részt külön-külön osszunk 3 egyenlő részre, és csináljunk belőlük kis gömböket.
  4. A kis gömböket sodrófával kerek lapokká nyújtjuk. Minden lapot lekenünk egy teáskanál lekvárral, majd félbehajtjuk őket. Ezután ismét félbehajtjuk. Így egy kicsi háromszöget kapunk.
  5. Minden kapszlihoz 3 töltött kis háromszögre van szükségünk. A háromszögeket tegyük egymás mellé, hogy a felső csücskük kissé fedje egymást, és a szélétől hajtsuk befelé, hogy a rózsa alak kialakuljon. Ültessük bele a kapszlikba.
  6. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. Amíg a sütőnk melegszik, a muffinok egy kicsit még kelnek. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek a rózsák.
  7. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálcára téve, ha szükséges, tetejét enyhén porcukrozva szervírozhatjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a muffinokat bármilyen formában. Most erre esett a választás. Jelen esetben házi szilvalekvárral töltöttem, de lehet fahéjasan, csokisan, diósan, mákkal is tölteni, ami éppen eszedbe jut, és a tésztája önmagában is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!