Kelt mini túrós piték
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
4 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
67g tej37 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
533
kcal
- 12% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
533
kcal
- 12% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.7 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4136.6 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.3 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 327 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
3198
kcal
- 12% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt futassuk fel egy kevés tejben.
- A vajat olvasszuk fel, hogy langyos legyen.
- Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojással. Dolgozzuk ki simára.
- Lefedve tegyük meleg helyre kelni 30-40 percre (vagy 70°C-os sütőbe, s ott kelesztjük 20-40 percig), amíg duplájára nem nő.
- Gyúrjuk át, sodorjuk el kisujjnyi vastagságúra. Szaggassunk ki olyan körformákat, ami a muffinsütőnknek a tetejéig ér, letakarva pihentessük szobahőmérsékleten 10-15 percet.
- Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a hozzávalókat. Töltsük meg a kosárkákat. Takarjuk le tésztakarikával (kisebb formával vágjuk ki). Kenjük meg tojással, és tegyük előmelegített sütőbe, amíg aranybarna nem lesz). Kb. 24 db lesz belőle. A muffinsütő nagyságától függ.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3665
- Feltöltés dátuma: 2011. július 28.
Ajánló
Bármilyen tölteléket tehetünk bele, ízlésünk szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Maria.
190 recept
Vendégvárónak készült.