r
Nosalty Logó

Kelt leveles sajtos rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Kelt leveles sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6640.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    4668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 4218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a hideg margarint nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
  3. A tésztát hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és a hajtogatást még háromszor megismételjük, 20-20 perc pihentetéssel.
  4. A tésztát kinyújtjuk, lekenjük egy sózott, felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (én most a felére szórtam szezámmagot is), hosszúkás rudakra vágjuk.
  5. A rudakat tepsire tesszük, és 15 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 48727
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt leveles sajtos rúd
Czápika 30 recept

A receptet az interneten találtam, és mivel nagyon szeretjük a sós sütiket, meg is sütöttem. Nem bántam meg, nagyon finom, és nem bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...