r
Nosalty Logó

Kelt koszorúk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Kelt koszorúk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

778
Kalória
18.1g
Fehérje
111.2g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
64.2g
Víz
111.5g
Koleszterin
3.9g
Rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. Kezdésnek tegyük egy tálba a vizet, a tejet, az olajat, a cukrot, tojásfehérjét és az élesztőt. Hagyjuk, hogy szépen felfusson az élesztő, ez nagyjából 10 percet vehet igénybe. Ezután adjuk hozzá a lisztet a sóval együtt, és dagasszuk össze.
  2. Mikor összeállt a tészta, kenjünk rá egy csöpp olajat, fedjük be fóliával, és tegyük félre egy meleg helyre kelni 30–45 percig.
  3. Ha minden jól sikerült, akkor duplájára kellett, hogy nőjön a tésztánk. Vegyük ki a tálból, és lisztezett felületen osszuk 9 részre. Formázzunk gömböket belőlük.
  4. A gömböket lapítsuk ki ovális alakúra, utána nyújtsuk ki és kenjünk rá egy kevés vajat. Ezután vagdossuk be hosszában a közepüket, és kicsit ferdén, de szorosan tekerjük fel, majd egy gyors mozdulattal kössük össze a két végét, és nyomkodjuk össze, nehogy szétváljon.
  5. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk még 15 percig kelni őket. Addig melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
  6. Utána kenjük meg tojássárgával, szórjuk meg tetszés szerint magvakkal, sóval, bármivel, amivel csak szeretnénk, és mehetnek is a sütőbe sülni.
  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon süssük meg tésztát. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le valamivel, hogy ne száradjanak meg. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!