adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
347
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 201.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 604.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
347
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felaprítjuk a kelkáposztát, a krumplit pedig felkockázzuk.
- Egy nagyobb edénybe beletesszük őket, felöntjük kevés vízzel (a káposzta vizet fog ereszteni!), és hozzáadjuk a fokhagymát, illetve a fűszereket.
- Miután felforrt, puhára pároljuk fedő alatt.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9166
- Feltöltés dátuma: 2011. július 17.
Ajánló
Sültekhez kiváló köret. Főzeléket is készíthetünk belőle. Miután már 3/4 órája fő, habarást készítünk olajból és teljes kiőrlésű lisztből. Utána 10 perc alatt összefő. A leves is finom belőle, olyankor öntsük fel több vízzel. Készíthetjük tejszínesen, hússal is, frankfurti levesként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Értékes zöldség a kelkáposzta, hiszen több jótékony hatása is van. Kálcium tartalma miatt kiváló csonterősítő. Remekül hat a szív- és keringési rendszerre. Magas vitamin-, ásványi anyag és rosttartalommal rendelkezik. Beszámoltak még rákos megbetegedések elleni hatásairól is.