r
Nosalty Logó

Kekszes sütemény Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anita1981
Kekszes sütemény Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Krémhez

Forgatáshoz

Kekszhez

Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Krémhez

Forgatáshoz

Kekszhez

Összesen 5295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Krémhez

Forgatáshoz

Kekszhez

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    302.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.4 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 5295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Forgatáshoz

Kekszhez

Elkészítés

Krémhez

  1. A krémhez a lisztet, kakaóport, csokipudingot, porcukrot a 3 dl tejjel csomómentesre kikavarjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk, hozzáöntjük a feketekávét és a tejjel elvegyített hozzávalókat. Sűrűre főzzük.
  3. Ha kész, és picit hűlni hagytuk, elkezdhetjük a kekszek közé kenni. Fogjuk az első kekszet, lefektetjük, teszünk rá kb. 1 evőkanál krémet, rátesszük a második kekszet, majd a harmadikat, negyediket, ötödiket is. Ezután már felállíthatjuk a kekszeket, lesz tartásuk a henger alak tartásához. A következő kekszek is jöhetnek, teszünk rájuk 1 evőkanál krémet, és hozzátapasztjuk az egyre növekvő hengerhez. (A 2 csomag kekszből nekem 3 henger szokott kijönni, kb. 25 darabbal számolva.)
  4. Ha készen vagyunk a hengerekkel, lekenjük őket körbe a mázzal, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Körülbelül 3-4 óra múlva puhul meg annyira, hogy szeletelhető lesz.
  5. Nem egyenesen, hanem srégen vágjuk szeletekre, ettől lesz szép csíkos hatása.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6257
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kekszes sütemény Anita konyhájából
Anita1981 13 recept

Régi jól bevált recept, nagyon sokszor elkészítettem már. A család minden tagja nagyon szereti. Könnyű, gyors, sütés nélkül persze! :)

Hozzávalók

Krémhez

Forgatáshoz

Kekszhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...