Kefíres lángos 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
25g tej14 kcal
-
33g kefir20 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
A sütéshez
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
981
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
12g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
5893
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
36.9g finomliszt134 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
14.8g kefir9 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A sütéshez
-
31.4g napraforgó olaj278 kcal
Összesen
435
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
981
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 447.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6572.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 844 mg
-
Nátrium 4848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 281.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 175 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
5893
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
435
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
2 dl kefir
-
2 ek tejföl
-
2.5 dkg friss élesztő
-
0.3 teáskanál cukor
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt feloldjuk a langyosra felmelegített tejben, s hozzáadjuk a kis cukrot.
- Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót.
- A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, s hagyjuk pihenni 10 percet meleg helyen, egy ruhával letakarva.
- Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és a kefírt, és összedolgozzuk a tésztát. Túl sokáig nem kell dagasztani, elég hamar elválik a kéztől. Ha kicsit lágy, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de vigyázzunk, a lángostészta ne legyen kemény.
- Amikor kész, hagyjuk pihenni 20-30 percet. Ennek a tésztának nem szükséges sokáig kelnie.
- Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./
- A tésztából tépkedjünk le sárgabaracknyi golyókat, s egy kicsit húzogassuk szét lángos alakúra, de még ne a teljes méretre. Amíg az olaj melegszik, ezek még kelnek egy kicsit /kb 5 perc/.
- Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba.
- Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlvel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
- Tálaljuk fokhagymával, tejföllel, sajttal, ki hogy szereti.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 771
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 205283
- Feltöltés dátuma: 2009. március 23.
Ajánló
Frissen kisütve a legfinomabb! A lisztet adott esetben érdemes megvariálni 1/3 rétesliszt - 2/3 finomliszt -re, úgy tűnik, jobb így a tészta, szépen kel, de könnyebben nyújtható-formázható a rétesliszttől.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet azért kedveljük, mert a lángos nem szívja magába az olajat. Hétvégéink kedvelt reggelije. Mindig dupla adagot gyúrunk be, s a felét elrakjuk a fagyasztóba. Ha tudom, hogy másnap lángost enne a család, akkor este kiveszem a fagyasztóból, reggelre megkel.