Kecskesajtos zöldsaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
83g fejessaláta8 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
4g fehérborecet1 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
324
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
100g méz304 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1292
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.9g sárgarépa7 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
36.9g fejessaláta4 kcal
-
22.4g kecskesajt81 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
1.7g fehérborecet0 kcal
-
11.2g méz34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4485 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
324
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 76.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2798 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 960 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 541.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 644 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 17942 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4604 micro
Összesen
1292
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 554 micro
-
β-karotin 2008 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 515 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 közepes fej fejessaláta
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A meghámozott, megmosott sárgarépát, hosszú, keskeny csíkokra (julienne-re), a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
- A felhevített olajon mindkettőt rövid ideig pároljuk, és 200 ml vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, fedő alatt 1-2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A levelekre szedett salátát megmossuk, jól lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra tépjük.
- A leöblített petrezselyemzöldet lerázzuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felaprítjuk.
- A sárgarépát szűrőkanállal kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A felfogott levet összekeverjük az ecettel, és 1 ek mézzel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a répát, és a salátát, majd tányérokra szedjük.
- A kecskesajtot 12-16 szeletre vágjuk, tűzálló tálba fektetjük, és meglocsoljuk a maradék mézzel. Előmelegített sütőben sütjük, majd elosszuk a salátára. Bagettel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2282
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Eddig idegenkedtem a kecskesajttól, de aztán a hétvégén vásároltam egy darabot, hogy kipróbálhassam. Finom!