r
Nosalty Logó

Kecskesajtos zöldsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Kecskesajtos zöldsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    17942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4604 micro
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    554 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, megmosott sárgarépát, hosszú, keskeny csíkokra (julienne-re), a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A felhevített olajon mindkettőt rövid ideig pároljuk, és 200 ml vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, fedő alatt 1-2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A levelekre szedett salátát megmossuk, jól lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra tépjük.
  4. A leöblített petrezselyemzöldet lerázzuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felaprítjuk.
  5. A sárgarépát szűrőkanállal kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A felfogott levet összekeverjük az ecettel, és 1 ek mézzel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a répát, és a salátát, majd tányérokra szedjük.
  6. A kecskesajtot 12-16 szeletre vágjuk, tűzálló tálba fektetjük, és meglocsoljuk a maradék mézzel. Előmelegített sütőben sütjük, majd elosszuk a salátára. Bagettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2282
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig idegenkedtem a kecskesajttól, de aztán a hétvégén vásároltam egy darabot, hogy kipróbálhassam. Finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...