r
Nosalty Logó

Kávétorta étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávétorta étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 6412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    398.6 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5322.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2122 micro
Összesen 6412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Először a tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával.
  3. Ezt követően a fehérjébe öntjük a maradék cukrot, és "majdnem" kemény habbá verjük. Inkább verjük lazábbra azért, hogy a habban keletkező levegőbuborékok még tudjanak tágulni sütés közben, és ne pukkanjanak el a hő hatására. Így szépen fel fog emelkedni a piskótánk sütés közben.
  4. 160 fokos sütőben kb. 40 percig süssük. Miután kihűlt, három részre vágjuk.

A kávékrémhez

  1. A tejszínbe beletördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk az instant kávét, majd felforrósítjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad a tejszínben.
  2. Szobahőmérsékleten langyosra hűtjük, néha átkeverjük.
  3. Hűtőbe téve 4-5 órán át /egy éjszakán át/ hűtjük. Ezt követően a krémet habverővel kihabosítjuk.
  4. A cukrászhabot felverjük a habfixálóval. A piskóta alsó lapjára kenjük a kávékrém 1/3-át, majd egy réteget a habból. Ezt követően ráhelyezzük a piskóta tetejét (ez lesz a középső lap, mert ennek kicsit kerek a széle), és megismételjük az előbbit (1 réteg kávékrém + 1 réteg hab).
  5. Ráhelyezzük a korábbi középső lapot, amely a torta legfelső része lesz. Befedjük a maradék kávékrémmel.

A díszítéshez

  1. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a habot, majd habrózsákat nyomunk a torta szélére, amelyek tetejére 1-1 kávészemet vagy cukorgyöngyöt helyezünk. A torta közepét meghintjük csokoládédarával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2031
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát Citromhab oldalán láttam meg, és nagyon megtetszett. Nem a receptben leírt piskótával dolgoztam, illetve a tortába is raktam a tejszínhabból, nemcsak a tetejére.  Először édesanyám születésnapjára készítettem el, majd a barátnőm szülinapjára is megsütöttem ezt a fantasztikus kávétortát. Nagyon finom és laktató torta, jól kiérződik rajta a kávé aromája.

Hozzávalók

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...