Kávétorta étcsokival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
16g finomliszt59 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
9 kcal
A kávékrémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A díszítéshez
-
126 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
34 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
-
0g kávé0 kcal
Összesen
802
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
130g finomliszt473 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
68 kcal
A kávékrémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A díszítéshez
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g csokoládédara273 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
-
0g kávé0 kcal
Összesen
6412
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
21.7g tojás27 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A kávékrémhez
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
19.7g étcsokoládé108 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A díszítéshez
-
19.7g növényi habtejszín50 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
2.5g csokoládédara13 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
-
0g kávé0 kcal
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
802
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 398.6 g
-
Telített zsírsav 263 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5322.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 910 mg
-
Foszfor 2298 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.9 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 569.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1745 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 1222 mg
-
Retinol - A vitamin: 1716 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2122 micro
Összesen
6412
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
13 dkg finomliszt
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
30 g cukrozatlan kakaópor
A kávékrémhez
-
400 ml habtejszín
-
400 g étcsokoládé
-
2 ek instant kávé
A díszítéshez
-
1 csomag habfixáló
-
5 ek csokoládédara
-
2 teáskanál cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- Először a tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával.
- Ezt követően a fehérjébe öntjük a maradék cukrot, és "majdnem" kemény habbá verjük. Inkább verjük lazábbra azért, hogy a habban keletkező levegőbuborékok még tudjanak tágulni sütés közben, és ne pukkanjanak el a hő hatására. Így szépen fel fog emelkedni a piskótánk sütés közben.
- 160 fokos sütőben kb. 40 percig süssük. Miután kihűlt, három részre vágjuk.
A kávékrémhez
- A tejszínbe beletördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk az instant kávét, majd felforrósítjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad a tejszínben.
- Szobahőmérsékleten langyosra hűtjük, néha átkeverjük.
- Hűtőbe téve 4-5 órán át /egy éjszakán át/ hűtjük. Ezt követően a krémet habverővel kihabosítjuk.
- A cukrászhabot felverjük a habfixálóval. A piskóta alsó lapjára kenjük a kávékrém 1/3-át, majd egy réteget a habból. Ezt követően ráhelyezzük a piskóta tetejét (ez lesz a középső lap, mert ennek kicsit kerek a széle), és megismételjük az előbbit (1 réteg kávékrém + 1 réteg hab).
- Ráhelyezzük a korábbi középső lapot, amely a torta legfelső része lesz. Befedjük a maradék kávékrémmel.
A díszítéshez
- Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a habot, majd habrózsákat nyomunk a torta szélére, amelyek tetejére 1-1 kávészemet vagy cukorgyöngyöt helyezünk. A torta közepét meghintjük csokoládédarával.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2031
- Feltöltés dátuma: 2013. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát Citromhab oldalán láttam meg, és nagyon megtetszett. Nem a receptben leírt piskótával dolgoztam, illetve a tortába is raktam a tejszínhabból, nemcsak a tetejére. Először édesanyám születésnapjára készítettem el, majd a barátnőm szülinapjára is megsütöttem ezt a fantasztikus kávétortát. Nagyon finom és laktató torta, jól kiérződik rajta a kávé aromája.