r
Nosalty Logó

Kávékrémes fehércsokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávékrémes fehércsokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 4604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4583.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2328 micro
Összesen 4604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Elkészítés

Kétféle piskóta

  1. Sima piskóta: A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. Kivajazunk, és kilisztezünk egy 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilit felével felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). Hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a liszt felét. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.
  2. Kakaós piskóta: Kivajazunk, és kilisztezünk egy újabb 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilittel felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). A lisztet összekeverjük a kakaóporral. A fehérjéhez adjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.

Kávékrém

  1. A tojássárgáját a pudingporral, a xilittel, a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet az instant kávéval felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgájás keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat hozzáadva kézi mixerrel kihabosítjuk.
  2. A kakaós piskótalapra kenjük a töltelék felét, ráhelyezzük a sima lapot, megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőbe tesszük dermedni (legjobb, ha egy éjszakán át bent hagyjuk).

Tetejére

  1. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenjük. Díszítésként megszórhatjuk tört kávéval vagy kicsi csokoládédarabkákkal. Szeletelésig újra hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3326
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először anyukám szülinapjára készítettem el, mert imádja a kávét és a csokit. Ebben a receptben pedig csodásan vannak ötvözve. Garantált sikert fog aratni a családban vagy a vendégségben!

Hozzávalók

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...