Kávékrémes fehércsokoládés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Kétféle piskóta
Kávékrém
-
15g tojássárgája48 kcal
-
38 kcal
-
38g xilit90 kcal
-
17 kcal
-
125g tej70 kcal
-
3g instant kávé0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Tetejére
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
1152
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Kétféle piskóta
Kávékrém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
152 kcal
-
150g xilit360 kcal
-
68 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g instant kávé0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Tetejére
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
Összesen
4604
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
Kétféle piskóta
-
19.1g tojás24 kcal
-
20 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.8g xilit14 kcal
Kávékrém
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
8.7g xilit21 kcal
-
4 kcal
-
28.9g tej16 kcal
-
0.6g instant kávé0 kcal
-
11.6g vaj83 kcal
Tetejére
-
11.6g fehér csokoládé62 kcal
Összesen
267
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 551 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
1152
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 285.6 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4583.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1842 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.2 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 304.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1444 mg
-
Retinol - A vitamin: 2047 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2328 micro
Összesen
4604
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Kétféle piskóta
-
6 db tojás
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg xilit
Kávékrém
-
3 db tojássárgája
-
40 g vaníliás pudingpor
-
15 dkg xilit
-
5 dl tej
-
10 g instant kávé
Tetejére
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Kétféle piskóta
- Sima piskóta: A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. Kivajazunk, és kilisztezünk egy 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilit felével felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). Hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a liszt felét. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.
- Kakaós piskóta: Kivajazunk, és kilisztezünk egy újabb 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilittel felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). A lisztet összekeverjük a kakaóporral. A fehérjéhez adjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.
Kávékrém
- A tojássárgáját a pudingporral, a xilittel, a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet az instant kávéval felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgájás keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat hozzáadva kézi mixerrel kihabosítjuk.
- A kakaós piskótalapra kenjük a töltelék felét, ráhelyezzük a sima lapot, megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőbe tesszük dermedni (legjobb, ha egy éjszakán át bent hagyjuk).
Tetejére
- A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenjük. Díszítésként megszórhatjuk tört kávéval vagy kicsi csokoládédarabkákkal. Szeletelésig újra hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x15
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3326
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Először anyukám szülinapjára készítettem el, mert imádja a kávét és a csokit. Ebben a receptben pedig csodásan vannak ötvözve. Garantált sikert fog aratni a családban vagy a vendégségben!