r
Nosalty Logó

Kásás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kásás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4859.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1926 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 5795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, csipet sót, az élesztős tejet és elkedjük dagasztani. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A végén az olvasztott vajat is beledagasztjuk.
  3. Egy órán át langyos helyen kelesztjük.
  4. Közben tejberizst készítünk: az olvasztott vajon a rizst megfuttatjuk (míg kifehéredik, vigyázzunk, nehogy leégjen!), majd felöntjük a forró tejjel, ízés szerint cukrozzuk, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Amikor kihűlt (langyos), jól eldolgozunk benne egy egész tojást.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk, és lisztezett felületen két akkora lapotnyújtunk, mint a gáztepsink mérete.
  6. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, majd eloszlatjuk rajta a tejberizst és erre helyezzük a másik tésztalapot.
  7. Tetejét megkenjükfelvert egész tojással.
  8. Hideg tepsiben kezdjük el sütni, légkeverésen 165 fokon (sima sütő 180 fok) kb.40 percig, míg a teteje szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19342
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Ajánló

Kiadós leves mellé desszertnek kitűnő. Létezik olyan formája is, hogy a tésztát négyzetlapokra szaggatjuk nyújtás után, majd a közepükbe helyezünk a rizstöltelékből és 4 sarkát behajtjuk, mint a túrós batyunak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám gyerekkori kedvence, meglepetésnek szántam neki. Receptem nem volt, nagymamámat már nem tudom megkérdezni, így kénytelen voltam improvizálni. Illetve apa annyit mondott róla, hogy "sima kelt tészta tejberizzsel". Jaaaa, gondoltam magamban, az csak fog menni.:DDDD (miközben dagasztottam, nem voltam ilyen vicces kedvemben, mert nemcsak a tészta, hanem bizony a tenyerem is hólyagos lett...gondoltam is a régi öregekre, hogy nekik még "villamos habverőjük" sem volt, nemhogy kenyérsütőgépük.) Amennyire tudom, a "kásás lángos" igazi abaúji étel, legalábbis erre mifelénk, faluhelyen nagyon sokan készítik. Valójában semmi köze a lángoshoz, nem tudom, miért nevezik így, bár úgy is ismerem, hogy "riskásás kőttes."

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...