Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
522
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2082
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
21.4g leveles tészta79 kcal
-
17.5g csirkemellfilé21 kcal
-
12.4g sárgarépa5 kcal
-
15.5g póréhagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
11.7g víz0 kcal
Összesen
162
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3198 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
522
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 136.7 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2317 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 964 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 687.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1951 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 680 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12790 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2524 micro
Összesen
2082
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 385 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
1.5 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 tk vaj
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A megpucolt répát vékony karikákra felvágjuk, a póréhagymát szintén. A fokhagymát apróra kockázzuk, a húst sózzuk-borsozzuk.
- Egy lapos tányér méretű teflon serpenyőben felhevítjük a vaj felét, és a húst hirtelen kisütjük, vágódeszkán hagyjuk kihűlni. A vaj másik felében először erős lángon, állandó kevergetés közben a karottát és a póréhagymát karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ca. 1.5 dl vizet, az ételízesítőt, megborsozzuk, és alacsony hőmérsékleten enyhén roppanósra megpároljuk. A vizet esetleg pótoljuk, de úgy, hogy a végén ne maradjon belőle.
- Ez idő alatt a csirkehúst egészen apróra vágjuk, egy széles-éles késsel. 2 tojást habosra felverünk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk. Ebből 3 evőkanálnyit félreteszünk a tészta bekenéséhez.
- A készre párolt zöldséghez keverjük a felaprózott húst, és hagyjuk kihűlni. Ráöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk leülepedni.
- A tésztát kitekerjük, egy nagy lapos tányért rányomunk, majd ennek vonalát követve ca. 1 cm-rel szélesebbre kivágjuk éles késsel. Ráborítjuk a serpenyőben lévő tartalomra, és a ca. 1 cm-es szeleket aláhajtjuk. Megkenjük a félretett tojásos keverékkel, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1527
- Feltöltés dátuma: 2015. július 24.
Ajánló
Ügyeljünk a serpenyő méretére, és arra, hogy teflon legyen. Én sajnos nem figyeltem erre, így nem mertem megfordítani a tésztát. :) A sütésnél a saját sütőnkhöz igazodjunk, az enyém már nem a legújabb. És még egy tipp: ha a teflon serpenyő nyele nem tűzálló, tekerjük be alufóliába - így nem lesz semmi baj!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Egy általam kedvelt német főzős oldalon találtam a receptet. Egy maradék sült csirkemellfilé feldolgozásához kerestem ötletet. Masnap a maradekot a tesztaval lefele tettem a sütöbe felmelegedni, a masszat vastagon megkentem tejföllel, majd amikor mar forrosodni kezdett, megszortam reszelt sajttal es olvadasig sütöttem. Mindket valtozat izletes!