r
Nosalty Logó

Karotta krémleves parmezánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karotta krémleves parmezánnal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

399
Kalória
11.7g
Fehérje
17.4g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
149.2g
Víz
94g
Koleszterin
3.3g
Rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    2351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A répát karikára vágjuk (a fagyasztott bébirépát nem kell) és kevés olvasztott vajon átfuttajuk, fehérborssal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Egyelőre ne sózzuk, mert az alaplének is van íze!
  2. Fedő alatt addig főzzük, míg a répa és a burgonya megpuhul, közben megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.
  3. A zöldségeket szűrőkanállal kimerjük, háztartási robotgéppel/ turmixgéppel pépesítjük, majd a levét is hozzáöntjük és azzal is átturmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékba. (Opció: merülőmixerrel pépesítjük, bár szerintema tökéletes eredményt a turmixgéppel ill. robotgéppel lehet elérni, mégpedig úgy, hogy külön a zöldségeket pépesítjük, nem a levével együtt.)
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, éppen csak átforrósítjuk, csészébe merjük és parmezánforgáccsal/ reszelékkel megszórjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Egyik este dobtam össze ezt a levest, csak répa volt otthon. :) A párom azt mondta, hogy nagyon finom, "Dehát ennek répaíze van!" Szerinte hidegen az igazi. Van benne valami...  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!