r
Nosalty Logó

Karotta krémleves parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karotta krémleves parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    2351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát karikára vágjuk (a fagyasztott bébirépát nem kell) és kevés olvasztott vajon átfuttajuk, fehérborssal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Egyelőre ne sózzuk, mert az alaplének is van íze!
  2. Fedő alatt addig főzzük, míg a répa és a burgonya megpuhul, közben megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.
  3. A zöldségeket szűrőkanállal kimerjük, háztartási robotgéppel/ turmixgéppel pépesítjük, majd a levét is hozzáöntjük és azzal is átturmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékba. (Opció: merülőmixerrel pépesítjük, bár szerintema tökéletes eredményt a turmixgéppel ill. robotgéppel lehet elérni, mégpedig úgy, hogy külön a zöldségeket pépesítjük, nem a levével együtt.)
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, éppen csak átforrósítjuk, csészébe merjük és parmezánforgáccsal/ reszelékkel megszórjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16554
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 18.

Ajánló

Megjegyzés: Ha nincs otthon alaplevünk lefagyasztva vagy pl. maradék húslevesünk, akkor leveskocka is megteszi, bár nem igazi megoldás...én csak végszükség esetén szoktam alkalmazni...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este dobtam össze ezt a levest, csak répa volt otthon. :) A párom azt mondta, hogy nagyon finom, "Dehát ennek répaíze van!" Szerinte hidegen az igazi. Van benne valami...  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...