Karfiolos-virslis omlett
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
525
Kalória
31.5g
Fehérje
5.4g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
185.9g
Víz
377.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
1.9g
Cukor
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
525
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2099
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 963 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 185.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
525
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 167.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8459.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2291 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 3851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 743.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 1312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1465 micro
Összesen
2099
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
137
kcal
Elkészítés
- A virsliket karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, vagy a nagyobb rózsákat "gombásra" vágjuk.
- A sajtot lereszeljük, és kb. 2/3 -át a felvert tojással összekeverjük.
- A felkarikázott virslit olajon kissé megsütjük, majd azt az olajból kiszedve, félrerakjuk. Az előkészített karfiolt az olajba tesszük, és puhára pároljuk, hozzáadva a fokhagymát, ízlés szerinti borsot és kevés sót. Mikor a karfiol megpárolódott, kb. 5-10 perc, a félrerakott virslit is hozzáadjuk, és még pár percig együtt sütjük, de már fedő nélkül.
- Ekkor a tojás-sajt keveréket ráöntjük, és néha belekeverve összesütjük.
- Még forrón sajtot reszelünk rá, és így tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
Még sok évvel ezelőtt az egyik kereskedelmi rádióban hallottam hasonló receptet, ízlésem szerint feljavítottam, finomítottam, és azóta népszerű reggeli, vacsora a családban.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!