Karfiolos-virslis omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vnémarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
525
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2099
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 963 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
525
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 167.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8459.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2291 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 3851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 743.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 1312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1465 micro
Összesen
2099
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A virsliket karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, vagy a nagyobb rózsákat "gombásra" vágjuk.
- A sajtot lereszeljük, és kb. 2/3 -át a felvert tojással összekeverjük.
- A felkarikázott virslit olajon kissé megsütjük, majd azt az olajból kiszedve, félrerakjuk. Az előkészített karfiolt az olajba tesszük, és puhára pároljuk, hozzáadva a fokhagymát, ízlés szerinti borsot és kevés sót. Mikor a karfiol megpárolódott, kb. 5-10 perc, a félrerakott virslit is hozzáadjuk, és még pár percig együtt sütjük, de már fedő nélkül.
- Ekkor a tojás-sajt keveréket ráöntjük, és néha belekeverve összesütjük.
- Még forrón sajtot reszelünk rá, és így tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4202
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.
Ajánló
Ha lehet, mindig jó minőségű virslit használjunk. Én a frankfurti jellegű virslikre szavazok, mert ezek kissé füstölt ízűek. Az sem baj, ha a fokhagyma és a bors kicsit több benne, és esetleg a sajt is lehet vegyesen, felesen füstölt és klasszikus.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
vnémarika
12 recept
Még sok évvel ezelőtt az egyik kereskedelmi rádióban hallottam hasonló receptet, ízlésem szerint feljavítottam, finomítottam, és azóta népszerű reggeli, vacsora a családban.