Karfiolleves Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
Összesen
211
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0 kcal
Összesen
840
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
60.2g karfiol6 kcal
-
13.8g sárgarépa5 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
0 kcal
Összesen
72
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 720 micro
Összesen
211
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2640.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 1809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 804 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2878 micro
Összesen
840
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 426 micro
-
β-karotin 1214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1.5 dl tejföl
-
1 db leveskocka
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl tej
-
4 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A rózsáira szedett, megtisztított karfiolt hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, egy kevés tejet, felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve puhára főzzük.
- Közben a karikára vágott répákat egy csipet sóval kevés olajon megpároljuk.
- Ha a karfiol már megpuhult, hozzáadjuk a párolt répát is.
- A lisztből és olajból világos rántást készítünk, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a tűzről lehúzva egy kevés pirospaprikát keverünk bele, és a leveshez adjuk, kiforraljuk.
- Végül a tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel, hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, szükség szerint utánízesítjük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 47699
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezzel az egyszerű, de finom levessel szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak.