r
Nosalty Logó

Karfiolfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Karfiolfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 1335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt apró rózsáira szedjük-vágjuk, és megsózva félpuhára pároljuk vagy főzzük.
  2. A vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. Nagyon erőteljes, folyamatos keverést igényel!
  3. A besamelt felforraljuk, sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Mikor a besamel kihűlt, elkeverjük benne a 4 tojássárgáját, illetve a fehérjék keményre vert habját. A habot csak a keverés előtt készítsük el, különben összeesik.
  5. A karfiolrózsákat is beleforgatjuk, tűzálló tálba öntjük az egészet, és 180 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. (Az ajtó kinyitását kéretik mellőzni, mert a felfújt nem szereti, ha abajgatják!)
  6. Fél óra után kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, s további 5-10 percig, míg a sajt megolvad, megpirul, a sütőben tartjuk a lakomát.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 37003
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Karfiolszezon, de akármilyen zöldségből nagyon finom lehet! Mindig mondtam, hogy a besamel hatalmas találmány... A sztori aranyos folytatása, hogy a felfújt másnapján Jannal meglátogattuk egy indiai osztálytársát. Hirtelen ötlet volt a meghívás, ebéddel nem készültek, így vittük dobozban a magunk kis felfújtját. Az indiai családot (akik a hagyományokhoz híven kézzel ették a curryt) egészen lenyűgözte ez a csemege, megérdeklődték a nevét magyarul, s nehezen tudtam elmagyarázni, hogy ez azért annyira nem magyar specialitás. Aztán még a receptet is le kellett írnom, s ígérték, hamarosan kipróbálják a "cauliflower-felfújt"-at : )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...