r
Nosalty Logó

Kardamomos-borsos-pasztinákos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kardamomos-borsos-pasztinákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Muffin

Krém

Összesen 1006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Muffin

Krém

Összesen 4018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Muffin

Krém

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 4018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Muffin

Krém

Elkészítés

Muffin

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A pasztinákot meghámozzuk és lereszeljük - lehetőleg kis lyukú reszelőn. Egy 12 lyukú muffin sütő tepsibe papírformákat teszünk.
  2. A cukrot, olajat, tojásokat csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kardamomt, borsot és sót. Tejjel fellazítjuk.
  3. Belekeverjük a lisztet és sütőport. Hozzáadjuk a reszelt pasztinákot.
  4. A muffin papírokkal kibélelt formákat kétharmad részig töltjük. 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. A krémhez a vajat hagyjuk szobahőmérsékleten pár órára, különben darabos lesz a krémünk. A cukorral és a krémsajttal - lehetőleg robotgépben - csomómentesre keverjük. Ez egy ideig eltart majd, mert a vaj és krémsajt nem keveredik könnyen. De, ha rászántad magad a krémkészítésre, nem fogod megbánni!
  6. Felhasználásig - maximum 3 nap - a krémet hűtőben tároljuk, esetleg fagyaszthatjuk hosszabb ideig. Tálalás előtt nyomózsákból halmokat nyomunk a muffin tetejére. Ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 251
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

A tészta puha, ruganyos, kissé nedves, de az íze erőteljes a desszert határain belül maradva. Sokáig eláll dobozban tárolva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgarépa torta a kedvencem. Innen indult el az érdeklődésem a zöldséges sütik felé, a párom nagy örömére = rendszeres süti ellátmány...  A muffin krém nélkül is nagyon finom. A sajtkrém kicsit lágyítja az összhatást.

Hozzávalók

Muffin

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...