Kardamomos-borsos-pasztinákos muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
Muffin
-
44g barna cukor166 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g pasztinák21 kcal
Krém
Összesen
1006
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
Muffin
-
175g barna cukor665 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g pasztinák83 kcal
Krém
Összesen
4018
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
Muffin
-
13.1g barna cukor50 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
9.6g napraforgó olaj84 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g pasztinák6 kcal
Krém
Összesen
299
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1139 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1006
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4555.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1389 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 1690 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.8 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 193.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
4018
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Muffin
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A pasztinákot meghámozzuk és lereszeljük - lehetőleg kis lyukú reszelőn. Egy 12 lyukú muffin sütő tepsibe papírformákat teszünk.
- A cukrot, olajat, tojásokat csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kardamomt, borsot és sót. Tejjel fellazítjuk.
- Belekeverjük a lisztet és sütőport. Hozzáadjuk a reszelt pasztinákot.
- A muffin papírokkal kibélelt formákat kétharmad részig töltjük. 20-25 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a vajat hagyjuk szobahőmérsékleten pár órára, különben darabos lesz a krémünk. A cukorral és a krémsajttal - lehetőleg robotgépben - csomómentesre keverjük. Ez egy ideig eltart majd, mert a vaj és krémsajt nem keveredik könnyen. De, ha rászántad magad a krémkészítésre, nem fogod megbánni!
- Felhasználásig - maximum 3 nap - a krémet hűtőben tároljuk, esetleg fagyaszthatjuk hosszabb ideig. Tálalás előtt nyomózsákból halmokat nyomunk a muffin tetejére. Ízlés szerint díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 251
- Feltöltés dátuma: 2014. május 30.
Ajánló
A tészta puha, ruganyos, kissé nedves, de az íze erőteljes a desszert határain belül maradva. Sokáig eláll dobozban tárolva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A sárgarépa torta a kedvencem. Innen indult el az érdeklődésem a zöldséges sütik felé, a párom nagy örömére = rendszeres süti ellátmány... A muffin krém nélkül is nagyon finom. A sajtkrém kicsit lágyítja az összhatást.