r
Nosalty Logó

Karamelltorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timiana
Karamelltorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 4054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 4054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral.
  2. A tojások sárgáját keményre verjük a maradék cukorral.
  3. Óvatosan összekeverjük őket, és a lisztet a dióval beleforgatjuk. Végül megsütjük. (tűpróba!)
  4. Krém 1.: A fele tejből ésfelelisztből besamelt készítünk. Hozzákeverünk4 evőkanálcukrot. Ha kihűlt, belekeverünk 10dkg vajat és az ízlés szerinti vaníliás cukrot.
  5. Krém 2.: Ugyanúgy készül, mint az előző, csak a cukrot karamellizáljuk, és avaníliás cukrot kihagyjuk.
  6. Tésztánkat lapokravágjuk, és megtöltjük a krémekkel, hogy a vágási felület minél szebb képet adjon majd.
  7. Dekorálni grillázzsal érdemes, hogy a karamellíz minél jobban érvényesüljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28200
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Ha egy kis pikantériát akarunk, töltés előtt locsoljuk meg a tésztát valami illő alkohollal (pl diólikőr, triplisec...)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timiana 5 recept

Tulajdonképpen ezeket a süteményeket a végtelenségig lehet variálni. Tudjunk piskótát sütni. (4/6/8...  tojásból) Válasszunk krémalapot. (besamelkrém, vajkrém, tejszínhab, mascarpone, túró vagy ezek tetszőleges keveréke). Ízesítsük, ahogy akarjuk (csoki, vanília, kávé,...) Tegyük pikánssá (likőr,rum,..) És építsük fel minél szemetgyönyörködtetőbben! Szánjunk időt a szép díszítésre.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...