r
Nosalty Logó

Karamellpudingos rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellpudingos rácsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot a cukrokkal és a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. Ha kiolvadt a tészta, enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Elfelezzük úgy, hogy egy nagyobb és egy kisebb részt kapjunk (2/3 és 1/3 nagyságúra). A kisebbet félretesszük.
  3. A nagyobbra a pudingból evőkanálnyi halmokat rakunk, 10 centinként. A kisebb tésztát derelyevágóval bevagdossuk hosszában 5-6 centinként. 1 centit nem vágunk be. A második csíknál a nem bevágott részre mindig bevágott rész essen. A széleit vagy végeket nem vágjuk végig. Addig haladunk, míg az egészet be nem vagdostuk. (A csíkok 1 cm-re legyenek egymástól.)
  4. A csíkozott tésztát ráemeljük a pudingosra úgy, hogy közben széthúzzuk. A közöket jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval téglalapokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és mindegyiket tojással megkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6360
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Ajánló

Mivel nekem nincs úgynevezett 'rácsozóm', én így oldottam meg, persze akinek van, gondolom azzal fogja a tésztát berácsozni. Egy csomag tésztából nem lesz túl sok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van a fagyasztóban pár leveles fagyasztott tészta, bármikor nekiláthatunk ennek a finomságnak az elkészítéséhez. Egyszerű, és nem kér nagy tanultságot!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...