Karamellmázas almák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karamellmáz
-
400g nádcukor1520 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g méz912 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Almák megmártása, díszítése
-
1600g alma749 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
5574
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karamellmáz
-
400g nádcukor1520 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g méz912 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Almák megmártása, díszítése
-
1600g alma749 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
5574
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karamellmáz
-
14.5g nádcukor55 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
10.8g méz33 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
Almák megmártása, díszítése
-
57.8g alma27 kcal
-
3.6g földimogyoró20 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 235.4 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4465.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 2561 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 899.7 g
-
Cukor 827 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 1418 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 729 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
5574
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 235.4 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4465.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 2561 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 899.7 g
-
Cukor 827 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 1418 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 729 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
5574
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
201
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Karamellmáz
-
400 g nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 ml méz
-
150 ml habtejszín
-
150 g vaj
Almák megmártása, díszítése
Elkészítés
Karamellmáz
- Egy magas falú lábasban alacsony hőfokon melegítsük össze a cukrokat, a mézet, a tejszínt és a vajat. Főzzük addig, míg a cukor teljesen elolvad, sűrűn kevergetve.
- Hagyjuk felforrni, és kissé gyöngyözve főzzük még jó pár percig.
- Miután szép egynemű és selymes a karamell, vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Ezután öntsük egy magas, mélyebb tálba, és jöhet a mártás.
Almák megmártása, díszítése
- Az almákat a fanyársaknál megfogva, óvatosan forgassuk a karamellbe úgy, hogy szinte mindenhol egyenletesen befedje. Tegyük az almákat rácsra, és hagyjuk lecsöpögni róla a felesleges karamellt. Majd még egyszer mártsuk meg őket, hogy vastagabb réteg legyen rajtuk.
- Végül az aljukat megfogatjuk a mogyoródarabokban, az oldalukat lecsorgatjuk csokoládéval, és megszórjuk őket tengeri sóval.
- Tegyük a karamellás almát rácsra vagy sütőpapírra, és várjuk meg, míg megdermed rajtuk a karamell.
- Ezután fogyaszthatjuk is, csak hogy a fogorvosoknak is legyen munkájuk!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 1136
- Feltöltés dátuma: 2020. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A hétvégén Halloween, egyre többen “ünnepeljük” ezt a szokást, így mi idén is készültünk. Nem igazán fogbarát édesség ez, viszont nagyon jól néznek ki, és kellően ragacsosak is az alkalomhoz: karamellbe mártott almákat készítettünk, ropogós földimogyoróval és olvasztott csokoládéval díszítve. Hogy még rusztikusabb legyen a látvány, a sima pálcikák helyett megtisztított faágakat használtunk nyársként (így az almák megmártása is könnyebb művelet). Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont óvatosan bánjunk a meleg karamellel, mert bizony éget!