r
Nosalty Logó

Karamelles-vaníliás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margaretta
Karamelles-vaníliás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a tejet külön-külön meglangyosítjuk.
  2. A tejbe egy kanál cukor kíséretében belemorzsoljuk az élesztőt, 5 perc alatt fel is fut.
  3. A lisztet elkeverjük a többi cukorral, és a közepébe beleütjük a tojássárgákat
  4. A robotgép dagasztó karjával elkezdjük összekeverni az élesztős tejjel. Addig dagasztjuk, míg szép, rugalmas tésztát kapunk.
  5. Egy órát félretesszük kellni.
  6. Amíg kel, a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliaporral.
  7. Miután szépen megkelt a tészta, 20x30-as téglalapra nyújtjuk (lisztezett deszkán), belekenjük a krémet, és feltekerjük.
  8. 16 részre vágjuk, kb. 1,5 ujjnyi csigákra, és tepsibe tesszük őket egymástól kissé távolabb.
  9. 15 percig pihenni hagyjuk őket, aztán megsütjük.
  10. Félidőben meg kell locsolni őket cukros tejjel. Ettől lesz igazán karamelles és puha, szaftos.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6982
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margaretta 15 recept

Keleti Andrea szakácskönyvéből származik a recept. Nem nehéz elkészíteni, és biztosan hálás lesz a közönség, mert nagyon-nagyon finom. A kelési idő nélkül hamar megvan, igazi vasárnapi hangulatú süti. Frissen, langyosra hűlve délutáni kávé mellé mennyei, de a vaj miatt másnap is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...