r
Nosalty Logó

Karamelles-vaníliás csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
margaretta
Karamelles-vaníliás csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

742
Kalória
12.5g
Fehérje
90.9g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
26.3g
Víz
243.4g
Koleszterin
2.4g
Rost
32.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez, amit rákenünk

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a tejet külön-külön meglangyosítjuk.
  2. A tejbe egy kanál cukor kíséretében belemorzsoljuk az élesztőt, 5 perc alatt fel is fut.
  3. A lisztet elkeverjük a többi cukorral, és a közepébe beleütjük a tojássárgákat
  4. A robotgép dagasztó karjával elkezdjük összekeverni az élesztős tejjel. Addig dagasztjuk, míg szép, rugalmas tésztát kapunk.
  5. Egy órát félretesszük kellni.
  6. Amíg kel, a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliaporral.
  7. Miután szépen megkelt a tészta, 20x30-as téglalapra nyújtjuk (lisztezett deszkán), belekenjük a krémet, és feltekerjük.
  8. 16 részre vágjuk, kb. 1,5 ujjnyi csigákra, és tepsibe tesszük őket egymástól kissé távolabb.
  9. 15 percig pihenni hagyjuk őket, aztán megsütjük.
  10. Félidőben meg kell locsolni őket cukros tejjel. Ettől lesz igazán karamelles és puha, szaftos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Keleti Andrea szakácskönyvéből származik a recept. Nem nehéz elkészíteni, és biztosan hálás lesz a közönség, mert nagyon-nagyon finom. A kelési idő nélkül hamar megvan, igazi vasárnapi hangulatú süti. Frissen, langyosra hűlve délutáni kávé mellé mennyei, de a vaj miatt másnap is finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!