r
Nosalty Logó

Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiseszti
Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamellás tejbegrízhez

A vaníliakrémhez

Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamellás tejbegrízhez

A vaníliakrémhez

Összesen 2451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamellás tejbegrízhez

A vaníliakrémhez

Összesen 108 kcal
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    2128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A karamellás tejbegrízhez

A vaníliakrémhez

Elkészítés

A karamellás tejbegrízhez

  1. A cukrot egy lábasban cseppnyi vízzel feltesszük, és kislángon lassan világos színűre karamellizáljuk.
  2. Folyamatos keverés mellett óvatosan felöntjük a tejjel, nem baj hogy "összerántja" a karamellt, a keveréstől szépen kisimul és feloldódik. Hozzáadjuk a búzadarát a csipetnyi sóval, és lágyabb tejbegrízt főzünk.
  3. Kistálakba vagy kelyhekbe szétosztjuk.
  4. A tetejére vaníliakrém kerül, amihez a tojásokat a cukorral, liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kislángon folyamatos keverés mellett, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, amíg lágy, selymes krémet kapunk, a végén tesszük hozzá a vaníliáscukrot. Ráöntjük a karamellás grízek tetejére, és hűlni hagyjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalható így önmagában, de további kényeztetésül némi tejszínhabbal is megkoronázható.
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27509
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 25.

Ajánló

Ez egy gyors krémdesszert, a hagyományos tejbegríz más ízzel, más formában, mint ahogyan megszoktuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

A párom kedvenc krém-desszertje, amit ő is képes elkészíteni ( a fotón szereplők is az ő remekei), a recept Anyukájától van. Egyszerű, gyors, nagyon finom, csak a karamell-készítés igényel némi türelmet.

Hozzávalók

A karamellás tejbegrízhez

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...