Karamellás mille-feuille
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Heuréka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
83g vaj598 kcal
-
1g só0 kcal
-
42g víz0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
A habhoz
-
133g habtejszín389 kcal
-
17g vaníliás cukor65 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
33g víz0 kcal
A karamellhez
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
Összesen
1754
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
4g só0 kcal
-
125g víz0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A habhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g vaníliás cukor194 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
100g víz0 kcal
A karamellhez
-
300g cukor1161 kcal
-
0 kcal
Összesen
5261
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16.8g finomliszt61 kcal
-
16.8g vaj120 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
A habhoz
-
26.9g habtejszín78 kcal
-
3.4g vaníliás cukor13 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
6.7g víz0 kcal
A karamellhez
-
20.2g cukor78 kcal
-
0 kcal
Összesen
353
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 109.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.6 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 183 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 925 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1754
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 328.9 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2686.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 1538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559.7 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 549.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2826 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 2774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
5261
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
0.5 tk só
-
1.3 dl víz
A habhoz
-
4 dl habtejszín
-
5 csomag vaníliás cukor
-
0.5 ek zselatin
-
1 dl víz
A karamellhez
-
30 dkg cukor
-
1 csipet szódabikarbóna
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a vajas tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, vagy használhatunk fagyasztott vajas tésztát is (így gyorsabb).
- 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 X 10 cm-es téglalapokra vágjuk.
- A sütőlemezt, amire a lapok kerülnek, meghintjük vízzel, a tésztát megszórjuk porcukorral, és a 230 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk. 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk, ha kihűlt, kis időre hűtőbe rakjuk, majd újra a sütőbe, és készre sütjük. A lényeg, hogy a cukor karamellé olvadjon a tetején és szép piros legyen.
- A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a már kihűlt zselatinnal összekeverjük. Kis időre behűtjük.
- Összeállítjuk a süteményt, a lapokat megkenjük krémmel, de a felső lapot még nem rakjuk rá.
- A cukrot megolvasztjuk és a szódabikarbónát beleszórjuk, majd ha hűlt egy kicsit, a felső lapokra kenjük. Ezután kerül fel a hab tetejére.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5567
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Heuréka
1 recept
Szeretem a TV Paprika műsorait, innen jött az ötlet a receptversenyre. Lorraine Pascale készített egy áfonyás mille-feuillet. Ezt alakítottam át karamelles finomsággá. Nálunk nagyon ízlett.