r
Nosalty Logó

Karamellás mille-feuille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Heuréka
Karamellás mille-feuille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 1754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 5261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    183 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    328.9 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a vajas tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, vagy használhatunk fagyasztott vajas tésztát is (így gyorsabb).
  2. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 X 10 cm-es téglalapokra vágjuk.
  3. A sütőlemezt, amire a lapok kerülnek, meghintjük vízzel, a tésztát megszórjuk porcukorral, és a 230 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk. 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk, ha kihűlt, kis időre hűtőbe rakjuk, majd újra a sütőbe, és készre sütjük. A lényeg, hogy a cukor karamellé olvadjon a tetején és szép piros legyen.
  4. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a már kihűlt zselatinnal összekeverjük. Kis időre behűtjük.
  5. Összeállítjuk a süteményt, a lapokat megkenjük krémmel, de a felső lapot még nem rakjuk rá.
  6. A cukrot megolvasztjuk és a szódabikarbónát beleszórjuk, majd ha hűlt egy kicsit, a felső lapokra kenjük. Ezután kerül fel a hab tetejére.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5567
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Heuréka 1 recept

Szeretem a TV Paprika műsorait, innen jött az ötlet a receptversenyre. Lorraine Pascale készített egy áfonyás mille-feuillet. Ezt alakítottam át karamelles finomsággá. Nálunk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...