r
Nosalty Logó

Karamellás-mandulás tejbegríz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kacz
Karamellás-mandulás tejbegríz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tejbegrízhez

A tetejére

Összesen 678 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tejbegrízhez

A tetejére

Összesen 1358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tejbegrízhez

A tetejére

Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 678 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tejbegrízhez

A tetejére

Elkészítés

A tejbegrízhez

  1. A cukrot egy edényben karamellizáljuk.
  2. Amikor elkészült, beleöntjük a szeletelt mandulát és 1-2 percig alacsony lángon átforgatjuk benne vigyázva, hogy a mandula nehogy megégjen.
  3. Felöntjük a tej-víz keverékével, és felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot,felforraljuk.
  4. Ekkor folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, megfőzzük.
  5. Hőálló tálkába rétegezzük az eperlekvárral végülmegszórjuk cukrral elkeverjó minőségű étkakaóporral.
  6. Hidegenfogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5641
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik reggel erre a receptre ébredtem a fejemben, és csak arra gondoltam: Hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe??? A cukrot miért keverjük csak úgy a tejbe, mikor karamell formájában sokkal izgalmasabb.

Hozzávalók

A tejbegrízhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...