Karamellás lapok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Häxa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
15g tejföl30 kcal
A krémhez
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tejföl297 kcal
A krémhez
Összesen
7327
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 291.9 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5558.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1793 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 2024 mg
-
Nátrium 1378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1103.9 g
-
Cukor 636 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 462.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 2272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
7327
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává gyúrjuk, 5 bucira osztjuk, és 3 mm vékony lapokká nyújtjuk.
- A lapokat fejre állított és sütőpapírral borított tepsin sütjük aranyszínűre, kb. 10-12 perc alatt, óvatosan tálcára csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez
- A cukrot karamellizálni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáöntjük a vizet igen óvatosan, mert köpködni, szuszogni, pöfögni és minden más ijesztő módon randalírozni fog egy ideig. Ne nagyon piszkáljuk, majd szép lassan feloldódik a karamell a vízben. Néha azért meg lehet kavarni, állagellenőrzés céljából is.
- Amikor teljesen egynemű sziruppá olvadt, a tejben elkeverjük a pudingport, és azzal besűrítjük, folyamatos keverés mellett.
- Végül, amint levettük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat és a vajat, melyekkel simára keverjük és hidegre tesszük jó időre.
- Amikor tökéletesen kihűlt, és ezáltal némiképpen meg is szilárdult - de ne várjuk, hogy igen sűrű masszává alakul, mert nem - megtöltjük vele a lapokat, majd egy-két napra a hűtőben felejtjük, hogy legyen alkalma összepuhulni. Másnap azért borítsuk be folpackkal, ki ne száradjon a teteje meg a széle.
- Akár egy hétig is elvan, semmi baja nem lesz, csak szépen összeérik, megpuhul, jól szeletelhetővé válik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7221
- Feltöltés dátuma: 2014. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Häxa
52 recept
A párom nyaggat vele időről időre, hogy "megcsinálhatnád már a lapokat"... Bevallom, nem tartozik a kedvenceim közé, ami az elkészítését illeti. Nem rövid program. Viszont az íze kárpótol a vele töltött időért.