r
Nosalty Logó

Karamellás-csokis fudge

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Karamellás-csokis fudge: karamellel bevont magvas csokoládé kockák márvány tálon, karácsonyi díszekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karamella

Csokis fudge

804
Kalória
11.9g
Fehérje
83.1g
Szénhidrátok
47.1g
Zsír
30.7g
Víz
69.2g
Koleszterin
3.6g
Rost
76.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Karamella

Csokis fudge

Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Karamella

Csokis fudge

Összesen 8042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Karamella

Csokis fudge

Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    470.6 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7406.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    2455 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.1 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    307.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 8042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 451 kcal

Elkészítés

Karamella

  1. A cukrot kezdjük el egy kevés víz hozzáadásával karamellizálni. Ne hagyjuk magára, mert könnyen megéghet. Amikor szép aranybarnává vált, akkor öntsük hozzá a rumot, és forraljuk el belőle az alkoholt. Miután besűrűsödött adjuk hozzá a vajat, amivel forraljuk át egy csöppet, majd húzzuk félre a tűzről. Öntsük hozzá egyből a habtejszínt, kavarjuk egyneművé. Ízlés szerint egy kevés sóval ízesíthetjük, hogy ellensúlyozzuk a fudge édességét!
  2. A serpenyőből öntsük át egy tálkába, amiben hagyjuk kihűlni a tejkaramellt.

Csokis fudge

  1. A dúrvára vágott diót és földimogyorót pirítsuk le száraz serpenyőn, tegyük félre hűlni.
  2. A tejcsokoládét a sűrített tejjel együtt kezdjük el olvasztani vízgőz felett (esetleg mikróban). Kavargassuk addig, amíg egyneművé válik. Húzzuk egyből félre nehogy túl meleg legyen, mert kicsapódhat a zsír.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk rá az olvasztott csokoládét, simítsuk el egyenletesen kb 2,5-3cm vastagságúra. Szórjuk meg a pirított magvakkal, és jól nyomkodjuk bele.
  4. Csurgassuk meg bőségesen a tejkaramellával, és tegyük a hűtőbe dermedni min. 3-4 órára.
  5. Miután kidermedt emeljük ki a formából, és húzzuk le a sütőpapírt róla. Szeleteljük fel apró kockákra.
  6. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes harmóniát alkot a roppanós dióval és földimogyoróval dúsított csokoládéval. Ez a kombináció egyszerűen ellenállhatatlan!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!