r
Nosalty Logó

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Elaichi
Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 410 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 1641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 410 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    5600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Elkészítés

Krémleves

  1. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a salottahagymát. Hámozzuk meg (minél alaposabban) a karalábékat, majd a krumplit is, majd kockázzuk fel őket nagyjából azonos nagyságú darabokra.
  2. A vajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a karalábé- és krumplikockákat. Öntsük fel a zöldség alaplével, majd főzzük kb. 15 percig, vagy amíg jól megpuhulnak a zöldségek.
  3. Ha már jó puhák a zöldségek, botmixerrel pürésítsük a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt. Aki szeretné sűrűbbre/még krémesebbre, az előtte keverjen el a tejszínben egy evőkanálnyi lisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverje azt a levesbe.
  4. Forraljuk a levest még 1-2 percig, hogy picit besűrűsödjön, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.

Medvehagymás pesztó

  1. A medvehagymás pesztóhoz mossuk meg alaposan a medvehagyma leveleit, majd vágjuk csíkokra. A fenyőmagot közepes lángon pirítsuk meg egy kicsit, míg egy kis aranybarna színt kap.
  2. Botmixerrel - vagy sima mixerrel - turmixoljuk össze a medvehagymát a pirított fenyőmaggal és az olívaolajjal. Az olajat csak apránként adagoljuk a krémhez, és addig turmixoljuk, míg sűrű, krémes állagú nem lesz a pesztónk.
  3. A kész levest merjük ki tányérokba, majd csepegtessünk a medvehagymás pesztóból egy keveset minden tányérba. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 435
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
Elaichi 15 recept

Találtam egy könnyű, hamisítatlan tavaszi ízekkel operáló karalábékrémlevest a Landidee német receptmagazin "Frühlingsküche" című számában. Mivel sem a férjem, sem én nem vagyunk nagy karalábé-rajongók (a karalábé nálunk eddig legfeljebb a húslevesig jutott el), kíváncsi voltam, milyen lesz ez a leves. Nekünk végül tetszett a végeredmény, persze leginkább a medvehagymás pesztóval való kombinálása miatt volt érdekes, ezzel azonban érdemes vigyázni, a karalábénak igen érzékeny a "lelkivilága", könnyen el lehet nyomni, ha túl sok pesztót csepegtetünk rá. (Bár ez csak egy leegyszerűsített pesztó, mivel sajt nincs benne, de szerintem így is elég ütős lett.) (p.s.: a karalábét érdemes minél alaposabban meghámozni, hogy megszabaduljunk a fás részektől, az ui. sokat ront a leves élvezeti értékén.)

Hozzávalók

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...