r
Nosalty Logó

Karalábéfőzelékes húsgombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Karalábéfőzelékes húsgombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

793
Kalória
36.6g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
39.6g
Zsír
314.3g
Víz
168g
Koleszterin
8g
Rost
7.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A karalábékat megpucoljuk, a szép és zsenge levelekkel együtt megmossuk, a levelekből a vastagabb főereket kivágjuk.
  2. A húst megtisztítjuk, ledaráljuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy kis lábasban megforrósítunk 2 ek olajat, és megpároljuk rajta a vöröshagymát.
  4. A rizst átmossuk. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, a megpárolt vöröshagymát. Ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A karalábékat kockára vágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. Egy lábasba felforrósítunk 3 ek olajat, rátesszük a karalábé kockákat, sózzuk,és 5-6 perc alatt megpároljuk, majd a felcsíkozott leveleket is a lábasba tesszük, és 2-3 perc alatt kevergetve tovább pároljuk.
  6. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi a gombócokat majd ellepi, és felforraljuk. A húsmasszából gombócokat formázunk, és a lobogó karalábés lébe tesszük, majd a lángot kicsire vesszük, és kb 45 percig főzzük.
  7. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük, enyhén megsózzuk, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Még 2-3 percig óvatosan kevergetve forraljuk, ha kell utána ízesítünk.
  8. Melegen tálaljuk ezt az igazából karalábéfőzelékes húsgombócot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

A Nagyikám receptje ez a fogás is. Nagyon szeretjük, ez is egy állandó tétel a gyakran készítendők között. Mi mindig töltött karalábénak hívtuk-hívjuk, pedig nem töltjük bele a karalábéba a darált húsos masszát, hanem a főzelékben főzzük meg. Nagyon finom étel, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nekem ebből a mennyiségből 13 db gombócom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!