r
Nosalty Logó

Karalábéfőzelékes húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Karalábéfőzelékes húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat megpucoljuk, a szép és zsenge levelekkel együtt megmossuk, a levelekből a vastagabb főereket kivágjuk.
  2. A húst megtisztítjuk, ledaráljuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy kis lábasban megforrósítunk 2 ek olajat, és megpároljuk rajta a vöröshagymát.
  4. A rizst átmossuk. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, a megpárolt vöröshagymát. Ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A karalábékat kockára vágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. Egy lábasba felforrósítunk 3 ek olajat, rátesszük a karalábé kockákat, sózzuk,és 5-6 perc alatt megpároljuk, majd a felcsíkozott leveleket is a lábasba tesszük, és 2-3 perc alatt kevergetve tovább pároljuk.
  6. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi a gombócokat majd ellepi, és felforraljuk. A húsmasszából gombócokat formázunk, és a lobogó karalábés lébe tesszük, majd a lángot kicsire vesszük, és kb 45 percig főzzük.
  7. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük, enyhén megsózzuk, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Még 2-3 percig óvatosan kevergetve forraljuk, ha kell utána ízesítünk.
  8. Melegen tálaljuk ezt az igazából karalábéfőzelékes húsgombócot.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3573
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábéfőzelékes húsgombóc
Gonoszka1 428 recept

A Nagyikám receptje ez a fogás is. Nagyon szeretjük, ez is egy állandó tétel a gyakran készítendők között. Mi mindig töltött karalábénak hívtuk-hívjuk, pedig nem töltjük bele a karalábéba a darált húsos masszát, hanem a főzelékben főzzük meg. Nagyon finom étel, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nekem ebből a mennyiségből 13 db gombócom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...