r
Nosalty Logó

Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Összesen 1120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Összesen 4477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 4477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Elkészítés

A dekorációhoz

  1. A dekorációhoz minden összetevőt robotgépben habosra kikeverünk.
  2. Dekorkrémet habzsákba töltve a sütőpapírra tetszőleges mintát rajzolunk. Segítségként nyomtatott minta is jó, a sütőpapír alá helyezve sablonként.
  3. Felrajzolt mintát tepsibe rakjuk és 15 percig fagyasztóban hűtjük. Télen tökéletesen megfelel az erkély is.
  4. A krém elkészítése következik. Felfőzzük a lisztet a tejjel és tojással. Kihűtjük, addig elkészül a krém másik fele.
  5. Habosra keverjük robotgépben a cukrot, vajat, vanilin cukrot.
  6. Ha kihűlt a főtt krém, összekeverjük a 2 részt és kenésig a hűtőben tároljuk.
  7. Tésztához a sót, cukrot a tojással habosra keverjük, majd a lisztet nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
  8. A hűtött mintára óvatosan ráöntjük, elegyengetjük a tetejét.
  9. 170 °C ra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész, tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Sütőből kivéve, levesszük róla a sütőpapírt, gyorsan megkenjük lekvárral és a krémmel.
  11. Konyharuhával óvatosan feltekerjük és tekercs alakban tároljuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12247
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első Karácsonyt ünnepeltük anyuval az én albérletemben és ezért szerettem volna valami egyszerű, de mégis különleges dolgot készíteni.  A larecetadelafelicidad.com oldalán leltem rá hosszas böngészés során a dekorációs ötletre. Utána pedig jött az ihlet. A krém, a nagymamám általi pávaszemből lett átültetve. Az ánizsos eperlekvárt pedig én magam főztem a nyáron.  Majd töltöm külön a lekvár receptet is :)  Bármilyen krémmel és lekvárral finom. Mondjuk csokis krém és narancslekvár... mmmmmm... :) Mindjárt készül a következő adag azt hiszem :D

Hozzávalók

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...