Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dekorációhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
11 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
8g vaj54 kcal
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
A tészta kenéséhez
-
20g eperlekvár56 kcal
Összesen
1120
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dekorációhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
46 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g vaj215 kcal
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
A tészta kenéséhez
-
80g eperlekvár222 kcal
Összesen
4477
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dekorációhoz
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
A tésztához
-
15.4g tojás19 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
14g vaj100 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
14g tej8 kcal
A tészta kenéséhez
-
5.6g eperlekvár16 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
1120
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 222.7 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2510.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.8 g
-
Cukor 408 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 338.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 2008 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
4477
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A dekorációhoz
-
1 db tojásfehérje
-
20 g finomliszt
-
30 g cukor
-
30 g vaj
A tésztához
-
4 db tojás
-
120 g finomliszt
-
120 g cukor
-
1 csipet só
A krémhez
-
200 g vaj
-
200 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
A tészta kenéséhez
-
4 ek eperlekvár
Elkészítés
A dekorációhoz
- A dekorációhoz minden összetevőt robotgépben habosra kikeverünk.
- Dekorkrémet habzsákba töltve a sütőpapírra tetszőleges mintát rajzolunk. Segítségként nyomtatott minta is jó, a sütőpapír alá helyezve sablonként.
- Felrajzolt mintát tepsibe rakjuk és 15 percig fagyasztóban hűtjük. Télen tökéletesen megfelel az erkély is.
- A krém elkészítése következik. Felfőzzük a lisztet a tejjel és tojással. Kihűtjük, addig elkészül a krém másik fele.
- Habosra keverjük robotgépben a cukrot, vajat, vanilin cukrot.
- Ha kihűlt a főtt krém, összekeverjük a 2 részt és kenésig a hűtőben tároljuk.
- Tésztához a sót, cukrot a tojással habosra keverjük, majd a lisztet nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
- A hűtött mintára óvatosan ráöntjük, elegyengetjük a tetejét.
- 170 °C ra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész, tűpróbával ellenőrizzük.
- Sütőből kivéve, levesszük róla a sütőpapírt, gyorsan megkenjük lekvárral és a krémmel.
- Konyharuhával óvatosan feltekerjük és tekercs alakban tároljuk tálalásig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 12294
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Első Karácsonyt ünnepeltük anyuval az én albérletemben és ezért szerettem volna valami egyszerű, de mégis különleges dolgot készíteni. A larecetadelafelicidad.com oldalán leltem rá hosszas böngészés során a dekorációs ötletre. Utána pedig jött az ihlet. A krém, a nagymamám általi pávaszemből lett átültetve. Az ánizsos eperlekvárt pedig én magam főztem a nyáron. Majd töltöm külön a lekvár receptet is :) Bármilyen krémmel és lekvárral finom. Mondjuk csokis krém és narancslekvár... mmmmmm... :) Mindjárt készül a következő adag azt hiszem :D