Kapros zöldbabfőzelék erős lecsóval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbabos rész
-
250g zöldbab68 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
53 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
Lecsó
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
0 kcal
Összesen
306
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbabos rész
-
1000g zöldbab273 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Lecsó
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0 kcal
Összesen
1230
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbabos rész
-
47g zöldbab13 kcal
-
8.5g kapor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
Lecsó
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
14.1g paprika2 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
16.9g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
Összesen
58
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 418.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 1366 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
306
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2206.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 805 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1675.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 519 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 427 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1022 micro
-
β-karotin 5465 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 6928 micro
Összesen
1230
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 435 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Zöldbabos rész
-
1 kg zöldbab
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
3 ek finomliszt
Lecsó
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 nagy db paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés
Zöldbabos rész
- A babot megmossuk, feldaraboljuk, és egy edénybe téve rászórjuk az aprított kaprot.
- Ízlés szerint sózzuk, és annyi vizet engedünk rá épp, hogy ellepje.
- Fedő alatt csendesen fogkeményre főzzük (al dente), nem szétmállóra.
- A zsiradékból és a lisztből félbarna rántást készítünk, és kihűlés után, állandó keverés mellett a babra öntjük.
- Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet vízzel simára keverünk, és hozzáadjuk. (Mi félig sűrűn szeretjük, inkább hígan.)
- Lecsó: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük.
- A tisztított, szeletelt hagymát rátesszük, kicsit sózzuk, és megdinszteljük.
- A felkockázott paradicsomot rátesszük, megkeverjük, és rászórjuk a pirospaprikát.
- 1 percig forraljuk, majd a karikára vágott zöldpaprikát is hozzákeverjük. Fedő alatt ezt is csak fogkeményre pároljuk.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4462
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Ajánló
Ezt az ételt az év bármely szakában el tudom készíteni, mivel nyáron befőzök lecsót (natúr) és mindkét fajta zöldbabot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mi mind a két félét nagyon szeretjük, és így "házasítva" egy komplett ebéd, izgalmas ízorgia!!