r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rakott paprikás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Kapros-túrós rakott paprikás csirke
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1233
Kalória
80.2g
Fehérje
109.6g
Szénhidrátok
50.4g
Zsír
425.2g
Víz
216.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
15.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.4 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9301.8 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    3944 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 4928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós-olajos lobogó vízben megfőzzük.
  2. A csirkemell filét kockákra vágjuk.
  3. A paprikát, paradicsomot, hagymát megtisztítjuk, kicsumázzuk, megmossuk. A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockára vágjuk. A kaprot leöblítjük, és apróra vágjuk.
  4. 2 ek olajat teszünk egy lábosba, és megpároljuk rajta a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat. 2-3 percig pirítjuk, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, és rögtön felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzőn fél órát főzzük.
  5. A tészta ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük. A túrót 4,5 deci tejföllel és az aprított kaporral összekeverjük, sózzuk. A lecsepegtetett tésztával összekeverjük.
  6. Egy tűzálló tálba beletesszük a túrós-kapros tészta felét. Elsimítjuk, majd erre egyenletesen elosztjuk a csirkemell pörköltet. Erre jön a maradék túrós-kapros tészta. Elegyengetjük, majd a tetejét még megkenjük 1,5 deci tejföllel.
  7. Hideg sütőbe tesszük 210 fokra. Kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
  8. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem el ma ebédre. Szerintem nagyon finom étel, mondhatni, eteti magát.  A múltkor elkészített rakott paprikás csirkém tovább fejlesztett változata. Ez a mennyiség inkább 6 adagra jön ki, persze ez étvágy és éhség függvénye is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!