Kapros spárgatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
30g ementáli sajt118 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
0g só0 kcal
Spárga főzéséhez
Összesen
711
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
8g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
Töltelék
-
120g ementáli sajt472 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g só0 kcal
Spárga főzéséhez
Összesen
2845
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
Töltelék
-
7.3g ementáli sajt29 kcal
-
6.1g sonka8 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
11g kapor5 kcal
-
30.5g zöldspárga4 kcal
-
0g só0 kcal
Spárga főzéséhez
Összesen
173
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1901.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 217 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
711
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7604.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1869 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1823 mg
-
Nátrium 3397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 868 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 852 mg
-
Retinol - A vitamin: 1579 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 1840 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3754 micro
Összesen
2845
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
Töltelék
-
12 dkg ementáli sajt
-
10 dkg sonka
-
4 db tojás
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
Spárga főzéséhez
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet a sóval összekeverjük, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Mélyedést csinálunk a közepébe, és beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha kell, teszünk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 0,5-1 órára (én előző este gyúrtam be).
- Egy sütőedénynek az aljába sütőpapírt szabunk. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a formánk, hogy körben pereme is legyen, majd a sütőedénybe tesszük (én kapcsos tortaformában sütöttem). Eligazgatjuk, hogy mindenhol megfelelően legyen pereme. Sütőpapírt teszünk bele, és babot vagy rizst vagy lencsét (nehezékként). Beleöntve a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Töltelék
- Spárgafőzéssel kezdünk. (Ld. alább)
- A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk.
- Egy tálba beleütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sonkát és a kaprot. Sózzuk (vigyázzunk, mert a sajt, sonka sós).
- Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a nehezéket (majd egy következő főzésnél felhasználjuk), a sütőpapírt, és elosztjuk rajta a spárgát. Erre öntjük a tojásos masszát, elegyengetjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb 20 perc alatt megsütjük.
- Melegen, langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom, persze csak ha van ideje, hogy kihűljön, és nem esszük meg előbb. Cikkekre vágva tálaljuk.
Spárga főzéséhez
- Közben a spárgát alaposan megmossuk, a fás részeit levágjuk, és 2-3 darabba vágjuk. 2 csipet porcukorral és pár csepp citromlével vizet forralunk, és 3 perc alatt a spárgát előfőzzük. A vizet rögtön leöntjük róla.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2502
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Gonoszka1
428 recept
A spárgaszezon kellős közepén járunk. Így reggelire ezt a finomságot készítettem el. Pillanatok alatt majdnem az egész elfogyott.