Kapros spárgaleves halgombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
a halgombóchoz:
-
43g tonhalkonzerv84 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
a leveshez:
-
125g zöldspárga18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
250g hal alaplé18 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
a halgombóchoz:
-
170g tonhalkonzerv337 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
a leveshez:
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1000g hal alaplé70 kcal
Összesen
1719
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
a halgombóchoz:
-
6.9g tonhalkonzerv14 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
a leveshez:
-
20.3g zöldspárga3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
7.3g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
40.6g hal alaplé3 kcal
Összesen
71
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1833.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 251.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 116.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7334.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 4503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1006.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1592 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 501 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 550 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 750 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1714 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2740 micro
Összesen
1719
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
a halgombóchoz:
-
3 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
a leveshez:
-
1 csomag zöldspárga
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
2 dl tejföl
-
30 g vaj
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
a halgombóchoz:
- A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze.
- Ezután adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd formázzunk kisebb gombócokat.
- A vízhez adjuk hozzá az ételízesítőt, forraljuk fel, majd helyezzük bele a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük 3-4 percig. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, majd tartsuk melegen.
a leveshez:
- A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez. Ezután vágjuk le a spárgabimbókat, majd tegyük félre, a szárrészét pedig vágjuk fel kisebb darabokra.
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt, szórjuk meg a kaporral, keverjük össze, majd öntsük fel a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára. Ezután adjuk hozzá a félretett spárgabimbót, és főzzük még pár percig, hogy a bimbó is megpuhuljon.
- Ezután szedjük ki a levesből a bimbókat és tegyük félre, és szedjük ki a vastagabb-fásabb szárrészt is. (A szárrészt dobjuk ki, arra már nem lesz szükség.)
- A leveshez adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze, végül pedig egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen.
- Ezután tegyük vissza a levesbe a félretett bimbókat, és a halgombócot, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. Tálaláskor szedjük a levest és a halgombócot tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 341
- Feltöltés dátuma: 2021. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept