Kapros mozzarellával töltött tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
235g közönséges tök32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
11g kapor5 kcal
Összesen
86
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
80g joghurt49 kcal
-
42g kapor18 kcal
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
84.5g közönséges tök11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.5g mozzarella13 kcal
-
7.2g joghurt4 kcal
-
3.8g kapor2 kcal
Összesen
30
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
86
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1590.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 760.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db közönséges tök
-
1 ek csípős paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
50 g mozzarella
-
80 g joghurt
-
6 szál kapor
Elkészítés
- A tököt megmossuk, és felvágjuk vastagabb karikákra. A karikák alját besózzuk, és borsozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket. A belsejüket egy kanállal kivájjuk, közben vigyázva arra, hogy át ne lyukasszuk. A kivájt belsejű tökkarikákat paprikakrémmel bekenjük. Pár szál kaprot osszunk szét a tökkarikák tetején, és utána tegyük be a sütőbe a tepsit. 180 °C, 20 perc.
- Amíg sülnek a tökök, egy külön tálban a joghurtot a lereszelt mozzarella sajttal (vagy egyéb lereszelt sajttal) és a maradék apróra vágott kaporral összekeverjük, sózzuk és borsozzuk egy kicsit. Amint nagyjából megsüldögéltek a tökök, elvesztették a nagy víztartalmukat, akkor kivesszük a tepsit, és eltávolítjuk a kaporszálakat. A kivájt gödrökbe töltjük a sajtos egyveleget, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt pirosra pirul.
- Díszítésképp tehetünk a tökökre fasírtot (a képen lévő zöldborsós fasírt a receptjeim között) vagy egyéb zöldségeket, feta sajtot (fantáziánkra bízva).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1784
- Feltöltés dátuma: 2015. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vettem tököt (jó hosszú tök volt), gondoltam csinálok tökfőzeléket. Le lettem hurrogva, az nem kell. Szóval maradt az ötletelés. Volt a hűtőben zöldborsós fasírt (receptjeim közt), és volt tökös wrap is. Csináltam hozzá még egy kis "köretet". Így elfogyott a tök mind egy szálig.