r
Nosalty Logó

Kapros mozzarellával töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapros mozzarellával töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megmossuk, és felvágjuk vastagabb karikákra. A karikák alját besózzuk, és borsozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket. A belsejüket egy kanállal kivájjuk, közben vigyázva arra, hogy át ne lyukasszuk. A kivájt belsejű tökkarikákat paprikakrémmel bekenjük. Pár szál kaprot osszunk szét a tökkarikák tetején, és utána tegyük be a sütőbe a tepsit. 180 °C, 20 perc.
  2. Amíg sülnek a tökök, egy külön tálban a joghurtot a lereszelt mozzarella sajttal (vagy egyéb lereszelt sajttal) és a maradék apróra vágott kaporral összekeverjük, sózzuk és borsozzuk egy kicsit. Amint nagyjából megsüldögéltek a tökök, elvesztették a nagy víztartalmukat, akkor kivesszük a tepsit, és eltávolítjuk a kaporszálakat. A kivájt gödrökbe töltjük a sajtos egyveleget, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt pirosra pirul.
  3. Díszítésképp tehetünk a tökökre fasírtot (a képen lévő zöldborsós fasírt a receptjeim között) vagy egyéb zöldségeket, feta sajtot (fantáziánkra bízva).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1782
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem tököt (jó hosszú tök volt), gondoltam csinálok tökfőzeléket. Le lettem hurrogva, az nem kell. Szóval maradt az ötletelés. Volt a hűtőben zöldborsós fasírt (receptjeim közt), és volt tökös wrap is. Csináltam hozzá még egy kis "köretet". Így elfogyott a tök mind egy szálig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...