Kapros húsgombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
A húsgombóchoz
Összesen
500
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
1000g zöldségkeverék720 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A húsgombóchoz
Összesen
2001
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
28.2g zöldségkeverék20 kcal
-
5.1g kapor2 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
42.2g víz0 kcal
A húsgombóchoz
Összesen
55
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 774 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1057 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
500
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.9 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4963 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 1077 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 3096 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4228 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 427 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1079 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
2001
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
100 dkg zöldségkeverék
-
1 csokor kapor
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1.5 l víz
A húsgombóchoz
Elkészítés
A leveshez
- Első lépésként előfőzzük a húsgombóchoz a rizst.
- A megtisztított, felaprított zöldségeket kevés olajon, 2-3 szál kaporral (ezt később kivesszük a levesből, csak az íze miatt kell) néhány percig pároljuk, közben megsózzuk. A maradék kaprot apróra vágjuk.
- Előkészítjük a húsgombócokat: az előfőzött, kihűlt rizst összegyúrjuk a darált hússal és a tojással. A vágott kapor egyik felével, sóval és őrölt borssal ízesítjük.
- A párolódó zöldségeket felöntjük vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, rövid ideig főzzük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, a levesbe tesszük, majd készre főzzük. Egy-egy gombócon ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e.
- Végül a levesbe szórjuk a maradék kaprot, levesszük a tűzről és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint savanyíthatjuk a citrom kifacsart levével, esetleg a fehér héjától is megtisztított citromkarikákkal.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 27083
- Feltöltés dátuma: 2013. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Erdélyi kirándulásaink során ettünk hasonló leveseket, az ottani ízek felidézésére készült el ez a leves. A húsgombócok elkészítéséhez a rizst helyettesíthetjük egy-két megtisztított, nyersen lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyával is.