r
Nosalty Logó

Káposztás rétes teljes kiőrlésű réteslapból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Káposztás rétes teljes kiőrlésű réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 506 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk egy kicsit, hogy a felesleges folyadék távozzon belőle.
  2. Kb. 20 gramm kókuszzsíron (a többi a tészta megkenéséhez kell) a kinyomkodott káposztát az eritrittel, borssal fedő alatt megpároljuk (kb. 30 perc). Egy kicsit megbarnul, akkor jó. Akinek nem kell diétát betartania, javaslom a nádcukor használatát, mert úgy az igazi, ha megkaramellizálódik egy kicsit a káposzta. Ha kész, akkor hagyjuk egy kicsit kihűlni (én nem hagytam, de nem is volt gond). Ja, és persze libazsírral is finomabb :-)
  3. Közben vizes konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük kókuszzsírral (mikróztam előtte, hogy folyékony legyen), majd rátesszük a másik réteslapot, és azt is megkenjük kókuszzsírral. A szélére terítjük a káposztás cuccot, a réteslapokat a két szélén behajtjuk egy kicsit, majd feltekerjük. Ne legyen túl szoros, mert akkor megtörhet a tészta. A tetejét is zsírral kenjük meg, de sokkal szebb lesz, ha tojással kenjük meg. (Én ezért nem akartam feltörni egy tojást, de nem is baj, mert szerintem így is szuper lett.)
  4. Előmelegített sütőben légkeverés mellett 170 °C-on megsütjük a rétest, kb. 30 perc alatt, amíg meg nem barnul a tészta teteje. Vigyázzunk, melegen nem szeletelhető (vagyis igen, de akkor törik még a tészta).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4466
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.

Ajánló

Este csináltam a rétest, akkor kóstolás céljából levágtam a két csücskét, akkor még repedt a tészta, másnap reggel úgy lehetett vágni, mint a puha vajat :-) Nagyon finom, diétás recept.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam a boltban teljes kiőrlésű rétestésztát, és nagyon megörültem neki, máris csináltam káposztás rétest. Holnap túrósat csinálok. Most csak egy rudat csináltam, négy főre elég volt :-) Nem szeretem a vastag tésztát, így bőven elég volt kettő réteslap!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...