r
Nosalty Logó

Káposztás rétes Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Káposztás rétes Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 694 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    295.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    727 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    896 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 4158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon, kevés cukor hozzáadásával megfonnyasztjuk.
  2. A káposztát lereszeljük, és a hagymával együtt megpároljuk, és szép barnára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tejfölt 1,5 dl olajjal kikeverjük, három lapot egymásra fektetünk, a felsőt megkenjük, majd egy csíkban a káposztát ráhalmozzuk, és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi lappal is.
  4. Tepsibe helyezzük, és lekenjük a rétesek tetejét is.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9199
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A káposzta párolása kicsit időigényes, de a fiam szerint megéri folytonosan kevergetve (legalább egy órán át) egyenletesen lepirítani, mert így sokkal finomabb, intenzívebb íze lesz. Ezért ezt a munkát szívesen hagyom rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...